Af: kollektivtrafik
I forbindelse med indsatsen for at dæmme op for corona-smitte indførte DSB krav om pladsbillet i InterCity- og InterCityLyn-tog. Men flere passagerer har undret sig over og været utrygge ved, at de har fået plads tæt på andre rejsende, selvom der har været ledige pladser andre steder i toget
DSB oplyser, at pladsbilletterne fordeles, så kun halvdelen af pladserne i hver vogn kan reserveres. Det sikrer, at der altid er ledige pladser i hver vogn. DSB peger også på, at passagerne hele tiden frit har kunnet vælge at sætte sig på andre ledige pladser i vognen end den, de har fået plads til.
Men fremover vil en systemændring i DSB’s reservationssystem fordele pladserne bedre i hele toget for at forebygge utrygge situationer.
I forbindelse med systemændringen gentager DSB, at man som passager gerne må rykke over på en anden plads i samme vogn, man har fået plads til, hvis man føler, at afstanden til ens medpassagerer er for kort.
På rejser med InterCity- og InterCityLyn-tog får man tildelt en specifik plads, men man må gerne rykke over på en anden plads i samme vogn, hvis man føler, at afstanden til ens medpassagerer er for kort.
På rejser med regionaltog kan man sætte sig, hvor man vil og på den klasse, som ens billet er gyldig til, når blot man er opmærksom på at holde afstand til ens medpassagerer.