NYHEDER 30. SEP 2020 KL. 15:00

Passagertal.dk samler data og informationer om kollektiv trafik

Af: Redaktionen

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har åbnet websitet passagertal.dk, hvor alle kan finde data om alle dele af den kollektive transport: bus, tog, letbane og fly.


Med det nye website tilbyder Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen (TBST) nu for første gang offentligheden én indgang til en lang række data om alle dele af den kollektive transport.

Websitet giver blandt andet svar på en række af de spørgsmål, der jævnligt rejses i den offentlige debat – for eksempel hvor mange rejser der foretages i den kollektive trafik, hvor danskerne rejser hen, når de benytter den kollektive trafik og hvilke transportformer, danskerne benytter sig af. 

Eksempelvis fremgår det af passagertal.dk, at der i fjerde kvartal af 2019 rejste over en halv million passagerer med fjernbus i Danmark, og at der i 2017 på togstrækningen over Storebælt dagligt rejste i gennemsnit over 23.000 passagerer hver vej.

TBST indsamler løbende data om den kollektive transport og udarbejder en lang række statistikker over blandt andet antal passagerer i tog, bus, letbane og fly. 

På passagertal.dk bliver denne statistik nu frit tilgængelig for både trafikselskaber, medier og øvrige interesserede. For at gøre det nemt for brugerne at arbejde videre med informationerne kan data eksporteres til Excel-format. 

Websitet opdateres løbende, når nye data foreligger.

 



Passagertal