NYHEDER 16. DEC 2020 KL. 10:52

Hovedsæde skifter ejer - lejeren bliver

Af: kollektivtrafik

Når Banedanmark i disse uger tager sit nye hovedsæde i Ringsted i brug, sker det med PensionDanmark som ny ejer af den nybyggede ejendom. Danmarks største arbejdsmarkedspensionsselskab har købt det færdige byggeri af KPC, som har stået for opførelsen. Ejendommen er omfattet af en længerevarende OPP-aftale med Bygningsstyrelsen


- Vi er rigtig glade for denne investering, hvor vi yder et aktivt samfundsbidrag og samtidig opnår et stabilt afkast til vores medlemmers pensionsopsparinger. Banedanmark kan nu flytte ind i et nyt, moderne hovedsæde, uden at staten skal binde kapital i ejendommen, og samtidig får vi i Bygningsstyrelsen en stabil lejer med en lang tidshorisont. Det er en rigtig god model for begge parter og et skoleeksempel på, hvorfor OPP er en god ide, siger Marius Møller, der er direktør for ejendomme hos PensionDanmark.

PensionDanmark har i forbindelse med købet indgået en driftsaftale med KPC, som varetager drift og vedligeholdelse af ejendommen, der er opført i genbrugsmursten.


OPP står for Offentligt-Privat-Partnerskab. OPP-konceptet har blandt andet været brugt i forbindelse med anlæggelsen af motorvejen til og fra Sønderborg.


Fakta om ejendommen: