NYHEDER 23. DEC 2020 KL. 12:24

Finansloven har 75 millioner kroner til grøn omstilling af busser

Af: kollektivtrafik

Finansloven for 2021 indeholder en bevilling på 75 millioner kroner til at dække en del af meromkostningerne ved grøn omstilling af busser for regioner og kommuner. Pengene er lagt i en grøn buspulje og skal bidrage til, at der kommer flere grønne busser i regionerne og i ø-kommuner


Opgjort i antal busser er der tale om, at 146 busser fremover kommer til at køre grønnere. Med midler fra puljen understøttes projekter til omstilling af i alt 25 elbusser samt 121 busser, der skal køre på hvo-biodiesel.

- Transportsektoren står for en stor del af CO2-udledningen i Danmark, og skal vi nå vores målsætning om en reduktion på 70 procent CO2 i 2030, så må vi understøtte den grønne omstilling i hele landet. Derfor giver vi en økonomisk hjælpende hånd til regionale busruter og busser i ø-kommuner til at dække en del af de meromkostninger, der følger med grøn omstilling af busser, siger transportminister Benny Engelbrecht (S).

Det er Trafik-, Bygge og Boligstyrelsen, der administrerer buspuljen, og styrelsen modtog 12 ansøgninger, heraf ni regionale ansøgninger og tre ansøgninger fra ø-kommuner.

Forud for aftalekredsens beslutning om udmøntning af puljen har Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen vurderet ansøgningerne på baggrund af følgende kriterier:


Partierne bag finansloven har besluttet at udmønte midler til ti ansøgninger. Alle tre ø-kommuner modtager midler fra puljen, mens syv regionale ansøgninger ligeledes tildeles midler.Energi og miljø