NYHEDER 5. JAN 2021 KL. 10:30

Køreplaner er blevet lettere at læse af blinde og svagsynede

Af: kollektivtrafik

Trafikselskabet Movia har opdateret de digitale køreplaner for busserne, så de er lettere at få læst højt for blinde og svagsynede. Det har været et ønske fra Movia's Tilgængelighedsforum, hvor blandt andre Danske Handicaporganisationer er med til at give inspiration og forslag til udvikling af tilgængeligheden i Movia's produkter og services. Et nyt projekt har banet vejen for en optimering af læsevenligheden


- Vi glæder os over, at det er lykkedes at finde en teknisk løsning, så synshandicappede nu har lettere ved at få læst de digitale køreplaner. Projektet betyder, at vi nu har opdateret vores 430 køreplaner, så de er lettere tilgængelige. Tak til Dansk Blindesamfund for dialogen og for at bidrage med at teste den nye løsning for os, siger Movias kommunikationsdirektør Camilla Struckmann.

Tidligere var det kun muligt at få læst et udpluk af den enkelte buslinje op. Dermed havde svagsynede ikke mulighed for at få læst alle stop op på ruten eller få læst hele køreplanen. Nu er løsningen lavet sådan, at man får læst op, hvor linjen kører fra og til samt alle stop på ruten. Man har også mulighed for at "hoppe" til relevante steder i køreplanen.

Landsformand i Dansk Blindesamfund, Thorkild Olesen glæder sig også over den nye løsning.

- Det har været et ønske fra os i mange år, at de digitale køreplaner bliver lettere at få læst højt. Derfor er vi meget tilfredse med den nye løsning. Vi glæder os over, at den løbende dialog vi har i Movias Tilgængelighedsforum, nu har ført til forbedringer for alle med synshandicap, siger Thorkild Olesen, der desuden vil informere medlemmerne af Dansk Blindesamfund direkte om de nye muligheder.

De 430 køreplaner med forbedret mulighed for højtlæsning har været tilgængelige på dinoffentligetransport.dk fra 13. december 2020.


Fakta:



Køreplaner