NYHEDER 24. FEB 2021 KL. 13:47

Rejserestriktioner er forlænget til efter påske

Af: kollektivtrafik

S-Regeringen besluttede 28. januar at forlænge de skærpede danske rejserestriktioner, som blev indført 8. januar, frem til og med den 28. februar. Nu har S-Regeringen ar besluttet at forlænge de fleste skærpede tiltag frem til og med anden påske dag mandag 5. april


Med de skærpede restriktioner blev de da gældende COVID-19- modeller for rejserestriktioner midlertidigt suspenderet. Yderligere blev der indført flyveforbud mod transport af passagerer, der ikke kan fremvise en negativ COVID-19-test taget inden for 24 timer før afgang

Samtidig blev de anerkendelsesværdige formål med indrejse indskrænket, og kravet om, at man ved indrejse skal kunne fremvise en negativ test foretaget maksimalt 72 timer før indrejsen, blev skærpet til 24 timer.

Rejsevejledningerne for hele verden blev ændret fra ”orange” (alle ikke-nødvendige rejser frarådes) til ”rød” (alle rejser frarådes). Der gælder samme undtagelser som for indrejserestriktionerne.

Endelig blev der tidligere indført skærpede indrejseregler for Sydafrika og Storbritannien for så vidt muligt at forebygge nye introduktioner af smitte. Da virusvarianten B.1.1.7, der oprindeligt blev konstateret i Storbritannien, nu er den dominerende variant i Danmark, har regeringen besluttet, at de særlige tiltag for Storbritannien kan ophæves, så Storbritannien sidestilles med alle andre lande på nær Sydafrika.

Regeringen har på det seneste besluttet at justere de gældende indrejseregler for grænselandet. De forlænges også til og med 5. april.

Det er umiddelbart S-Regeringens vurderingen, at forlængelsen af tiltagene ikke vil få store udenrigspolitiske konsekvenser. Udenrigsministeriet bemærker dog, at EU-Kommissionen mandag 22. februar har sendt et brev til blandt andet Danmark, hvor man rejser kritik af de danske indrejseregler. Tyskland, Belgien, Finland, Sverige og Ungarn har modtaget lignende henvendelser fra EU-Kommissionen.

 Corona