NYHEDER 12. APR 2021 KL. 11:21

Østjysk lufthavn genåbner efter tre måneders dvale

Af: kollektivtrafik

Efter godt tre måneders trafikdvale har Aarhus Airport atter åbnet dørene passagerer. SAS har genoptaget flyvningerne mellem Aarhus og København med to daglige afgange fra mandag til fredag og løbende weekendafgange


- Det er meget positivt, at ruten mellem Aarhus og København åbner igen. Vi mærker tydeligt et behov fra særlig erhvervsrejsende, som savner den hurtige forbindelse mellem Danmarks to største vækstcentre. Samtidig vil vi derved også kunne imødekomme interessen for rejsende, som har ærinder på internationale destinationer, siger Nicolai Krøyer, der tiltrådte som direktør for Aarhus Lufthavn 1. marts, hvor han afløste Peer H. Kristensen, der er blevet ansat i Destination Vesterhavet.

SAS lægger ud med en daglig returflyvning mellem landets to største byer, hvorefter kapaciteten øges i takt med genåbningen af Danmark og den generelle efterspørgsel. Via en mellemlanding i København kan rejsende på nuværende tidspunkt opnå forbindelse til europæiske storbyer som Frankfurt, Berlin, Bruxelles og Nice samt oversøiske destinationer som New York, San Francisco, Chicago og Washington. 

- Vi glæder os meget til at byde passagerne velkomne tilbage i Aarhus Airport, som stadig er i gang med en omfattende forvandling. Vi har haft fuldt tryk på byggeriet under den midlertidige nedlukning, og der er fortsat solid håndværkeraktivitet både ude og inde. Vi er dog helt klar til at sikre en god start og afslutning på rejsen på trods af byggearbejdet, siger Nicolai Krøyer. 


Aarhus Airport udvides til dobbelt størrelse og totalmoderniseres for op mod 140 millioner kroner.