NYHEDER 21. APR 2021 KL. 13:28

Langelands busser vil køre på biodiesel fra august

Af: kollektivtrafik

Fra august vil lokalbusserne på Langeland have biodiesel i deres brændstoftanke i stedet for almindelig dieselolie. Det har politikerne i Langelands Kommune besluttet. Dermed vil CO2-udslippet fra busserne blive skåret ned med op til 90 procent sammenlignet med almindelige dieselolie, som sædvanligvis indeholder 7 procent biodiesel


- Transport udgør en stor del af CO2-udledningen i Langeland Kommune. Derfor er jeg rigtig glad for, at kommunens lokalbusser fremover skal køre på HVO-biodiesel, siger Langelands borgmester Tonni Hansen (SF).
 
Det er busvirksomheden Bergholdt.dk A/S, der har vundet udbuddet. Virsomheden overtager den lokale kørsel fra Vester Skerninge Bilerne fra august 2021.
 
Kontrakten omfatter seks store busser og en minibus, der kører på ruterne 590, 591, 592, 621, 622 og 623. Alle busser vil fra august have biodiesel i tankene i form af HVO.
 
- HVO-biodiesel kan anvendes direkte og er dermed en god mulighed for at gøre de eksisterende busser langt mere klimavenlige, siger udvalgsformand Bo Nissen (K).
 

Om HVO-biodiesel:

HVO-biodiesel kan anvendes i dieselmotorer uden modifikation og giver en CO2-reduktion på op til 90 procent i forhold til almindelig diesel. Det mindsker desuden udledningen af partikler og kvælstofforbindelser (NOx)

Anvendelse af HVO-biodiesel vil med de 3.217 køreplantimer i den nye kontrakt ud fra standarder for fortrængning medføre følgende reduktioner i udledning:

FynBus har udbudt den lokale buskørsel for Langeland Kommune med en option på biodiesel (HVO). Den option har kommunalbestyrelsen valgt at udnytte, hvilket dermed giver en markant gevinst for klimaet.



Energi og miljø Rutekørsel