NYHEDER 28. APR 2021 KL. 13:04

Uenighed om busafgift endte i tumult og anholdelse

Af: kollektivtrafik

Tirsdag eftermiddag omkring klokken kvart i tre stod to buskontrollører på en bus ved Viby Torv i Aarhus for at tjekke, om buspassagerne havde gyldig rejsehjemmel. En af de to kontrollører bemærkede en mandlig, der allerede var passager i bussen, som ved synet af de to kontrollører, skyndte sig at registrere sit rejsekort


Kontrolløren tog kontakt til buspassageren og oplyste ham om, at man skal registrere sit rejsekort med det samme, man stiger ombord. Kontrolløren ville give passageren en afgift, men han oplyste blot flere forskellige personnumre og blev til sidst bedt om at stige af bussen igen, så kontrolløren kunne fastslå mandens idenditet.

Idet de gik ud af bussen, satte manden pludselig i løb - og vagterne løb efter ham. Manden forsøgte ifølge kontrollørerne at stikke af gennem en hæk ved Tomsagervej, men her fik kontrolløren fat i hans ben og fik ham lagt på jorden. Kontrolløren har over for politiet forklaret, at han forsøgte at holde manden på jorden, men at manden bed ham i armen og efterfølgende gav ham et knytnæveslag i hovedet.

Med hjælp fra sin kollega fik kontrolløren holdt manden nede, mens der blev ringet efter politiet. Da politiet ankom til stedet, blev buspassager - en 50-årig mand - anholdt og sigtet for vold mod personer i offentlig tjeneste.