NYHEDER 19. MAJ 2021 KL. 22:14

Infrastrukturudspil fra Venstre vil styrke BRT og busfremkommelighed

Af: Redaktionen

Venstre har lanceret deres udspil til en plan for en infrastrukturplan med stærkere fokus på højklasset kollektiv trafik end i regeringens tilsvarende udspil


I deres nye udspil ønsker Venstre at bruge flere midler på vejinfrastruktur. Venstre vil også satse mere på BRT-busser i storbyer og vil bruge 2,6 milliarder kroner – i milliard kroner mere end regeringen til formålet. Desuden puljer på 100 mio. hver til analyser af højklasset kollektiv transport og bedre busfremkommelighed i hele landet, og som regeringen en pulje på 250 mio. til grøn bus- og flextrafik.

Med Venstres oplæg kan BRT-projekter i byer som Randers, Aarhus og Aalborg tilgodeses, men regeringen oplæg alene medtager BRT-projekter i Hovedstadsområdet.

- I Venstres oplæg til infrastrukturplan suppleres  projekterne i Hovedstaden med yderligere 1 mia. kr. øremærket nye BRT-linjer. Det er et godt, klogt forslag og veltimet forslag. Vi skal i gang nu med at planlægge og etablere BRT for at opnå vores mål med at bekæmpe trængsel og klimabelastning fra trafikken, siger Lasse Repsholt, sektorchef i Dansk PersonTransport.

Kilde: Dansk PersonTransportBRT Infrastruktur