NYHEDER 4. JUN 2021 KL. 08:00

Merpris for 2. etape af Odense letbane rokker ikke flertallet

Af: Mikael Hansen

Merpris for 2. etape af Odense letbane rokker ikke flertallet
Etape 2 af Odense Letbane er angivet med stiplede linier. Kort: Odense Letbane

En ny rapport fra Odense Letbane viser en merpris på 290 millioner kroner for den planlagte etape 2 af Odense Letbane. Venstre og Konservative er imod, øvrige partier i Odense Byråd er for, og det er tilhængerne, der har flertallet.


Mens de sidste skinner og luftledninger tjekkes på Odense Letbanes etape 1 fra Tarup til Hjallese Station inden åbningen omkring nytår 21-22, går bølgerne højt i Odense Byråd om letbanens etape 2.

Etape to skal gå fra Korsløkke øst for Odense Centrum til Vollsmose og Seden samt fra Vesterbro til Odense Zoo.  Anlægsprisen for etape 2 har hidtil været anslået til 1,83 milliarder kroner, men en ny rapport fra Odense Letbane peger på en pris, der ligger 290 millioner kroner højere, nemlig 2,12 milliarder kroner. Rapporten er udarbejdet af Odense Letbane i samarbejde med konsulentfirmaerne Niras og COWI og har også Odense Kommune som medforfatter.

I den nye udredningsrapport lægges der nu op til, at politikerne kan vælge alene at anlægge den nordlige strækning ud mod Seden Syd via Vollsmose, som også er den del, der har fået opmærksomhed fra statens side. Således bevilligede Transport, - Bygnings- og Boligministeriet 15 millioner kroner i 2019, som alene bruges på at undersøge den nordlige del af etape to.

Anlægsprisen for den nordlige strækning er beregnet til 1,485 milliarder kroner.

Det er afgørende for realiseringen af letbanen etape 2, at staten yder en medfinansiering. Dette spørgsmål er i disse uger en del af forhandlingerne på Christiansborg om en national mobilitetsplan.

I Odense Byråd er intet forandret. Socialdemokratiet, SF, Radikale og Enhedslisten har et solidt flertal, som går ind for letbaneudbygningen, men de to store borgerlige partier Venstre og Konservative er modstandere af planen.

 

Kilder: www.fyens.dk og tv2fyn.dkInfrastruktur Letbaner/Metro