NYHEDER 8. JUN 2021 KL. 10:18

Politisk aftale åbner for billige rejser og gratis færger i sommerferien

Af: kollektivtrafik

Der er indgået politisk aftale om en sommer- og erhvervspakke for 2021. Den betyder blandt andet, at det igen i år bliver muligt at rejse billigt med kollektiv transport og gratis med færger


- Sidste år viste os, at lysten til at rejse i Danmark blomstrer i fuld flor. Rigtig mange danskere tog bussen, toget eller færgen rundt i deres sommerferier og fik på den måde oplevet det danske sommerland til en billig penge. Jeg glæder mig over, at vi har mulighed for at tilbyde det endnu en gang, så mange danskere kan bruge vores kollektive transport til både storbyen eller de mange dejlige øer, der er klar med ferieoplevelser, siger transportminister Benny Engelbrecht (S).

Aftalen, som S-Regeringen har indgået med Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Radikale, Enhedslisten, Konservative og Alternativet,  indebærer, at det også i år bliver muligt at købe et rejsepas til al offentlig kollektiv transport i Danmark i en sammenhængende periode på otte dage. Det bliver ligesom sidste år også muligt for gående og cyklende at rejse gratis med indenrigsfærgerne samt mellem Rønne og Ystad. I år gælder det også for biler med handikapparkeringskort.

- Der er ingen tvivl om, at sidste års gratis færgerejser var en stor succes. Over en million passagerer benyttede sig af tilbuddet sidste sommer, og jeg er derfor tilfreds med, at aftaleparterne er enige om at kunne tilbyde danskerne de muligheder igen i år. Jeg har også lyttet til de ønsker, der har været om mere fleksibilitet for færgerne. Derfor har vi besluttet at forlænge muligheden, så færgeselskaberne kan vælge, hvornår de tilbyder de gratis rejser henover både juli, august og september. Og så vil jeg gerne understrege, at det lige som sidste år er frivilligt for færgeselskaberne, om de ønsker at gøre brug af tilbuddet eller ej, siger transportministeren.


Aftalen betyder følgende:


Interesserede kan læse mere om den samlede aftale her:
Corona Mobilitet