NYHEDER 24. JUN 2021 KL. 03:00

Utrygge buschauffører: Passagerer ser stort på krav om mundbind

Af: Redaktionen

Buschauffører er utrygge og frustrerede over især unge, der bryder reglerne og helt dropper mundbind i bussen, efter at corona-restriktionerne blev lempet. En del chauffører beholder derfor mundbind på.


Buschauffører møder dagligt især unge mennesker, der ikke overholder corona-reglerne i den kollektive transport, og det gør dem utrygge. For chaufførerne frygter stadigvæk corona-smitte, og nogle vælger at beholde mundbind på.

Restriktionerne for brug af mundbind i den kollektive transport blev lempet 14. juni, hvor kravet nu er, at passagerer skal bære mundbind eller visir, inden de stiger ind i bussen eller toget, og når de rejser sig og stiger af.

- Det er ikke kun unge, men også andre passagerer, der undlader at tage mundbind på. Det er svært at tackle for chaufføren, siger Hans Erik Rasmussen, tillidsrepræsentant hos busselskabet Arriva, Ryvang.

Han mener, at myndighederne er landet på en lidt underlig mellemløsning med kravet om mundbind, når man stiger ind og ud, og det skaber problemer.

- Det var nemmere at forstå, da mundbindet skulle være på hele tiden. Jeg opfatter det her lidt som et holdningsspørgsmål – om man som passager er for eller imod mundbind? Sammen med det faldende smittetryk spiller det ind på folks villighed til at benytte mundbind, siger han.

I det nordjyske område oplever Karin H. Sørensen, der selv buschauffør, at det primært er unge, den er gal med. Alene i går formiddags steg 10-12 unge på og af uden mundbind på hendes busrute i Nordjylland, fortæller hun.

- Det er frustrerende og provokerende. Jeg har en mand, der er kritisk syg, så jeg skal passe rigtigt meget på corona-smitte. Vi ved jo også, at der er risiko for nye varianter af smitten, siger hun.

Kilde: Fagbladet 3F



Corona