NYHEDER 23. SEP 2021 KL. 14:00

Interessen for at navngive tog var stor

Af: kollektivtrafik

Interessen for at navngive tog var stor

Søndag 13. december sidste år overtog Midtjyske Jernbaner driften af togstrækningen mellem Holstebro og Skjern. Dermed fik det gamle jernbaneselskab fire nye "togstammer" i sit stamtræ. Togene er sidenhen blevet indhyllet i Midtjyske Jernbaners farver og mangler blot at blive navngivet for at blive fuldbyrdede medlemmer af Midtjyske Jernbaners ”togfamilie”


I den forbindelse har der været udskrevet en navngivningskonkurrence, hvor alle interesserede har kunnet komme med forslag til, hvad de fire Desiro-tog, der til dagligt betjener togstrækningen mellem Holstebro og Skjern, kunne hedde.

I den to uger lange konkurrenceperiode fra 30. august til 12. september modtog Midtjyske Jernbaner 445 bud på navne til de fire Desiro-tog. Oplægget til konkurrencen var at byde ind med navne, der fortæller noget om den natur, som togene kører forbi på deres tur gennem det vestjyske landskab mellem Holstebro og Skjern.

Alle forslag er blevet bedømt af en lokalt forankret jury bestående af bestyrelsesformand i Midtjyske Jernbaner Arne Lægaard, borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune Hans Østergaard, borgmester i Holstebro Kommune H.C. Østerby og PA/administrativ koordinator ved Midtjyske Jernbaner Charlotte Toftdal Greve. Idet der var flere, der havde foreslået samme vindernavne, måtte der lodtrækning til for at finde de fire vindere. Alle vindere har fået direkte besked.

Afsløringen af de fire vindernavne finder sted mandag 27. september ved et officielt arrangement ved Vemb Station med deltagelse af blandt andet transportminister Benny Engelbrecht (S) og regionsrådsformand Anders Kühnau (S). Musikgruppen Tørfisk vil bidrage med underholdning i det indsatte VIP-særtog og vil sammen med transportministeren synge den traditionsrige VLTJ-sang i en særlig version udvidet til lejligheden.

Det er ikke kun togenes nye navne, der vil blive fejret den 27. september. Hele dagen vil der være gratis togkørsel på togstrækningen Holstebro-Vemb-Ringkøbing-Skjern for at markere Midtjyske Jernbaners overtagelse af driften på strækningen, selvom den officielle overdragelse fandt sted tilbage i december 2020. Dengang var det ikke muligt at fejre overtagelsen med festivitas på grund af de corona-restriktioner.


Mandag 27. september vil der være gratis rundstykker i togene på afgangene fra Skjern klokken 6.18 og Holstebro klokken 6.39.