NYHEDER 3. NOV 2021 KL. 12:42

Seks nye ladeparker får 132 pladser til lyn-opladning af elbiler

Af: kollektivtrafik

Med Infrastrukturplan 2035 afsatte partierne bag aftalen 500 millioner kroner til ladeinfrastruktur langs statsvejnettet. De første 56 millioner kroner fra aftalen er nu afsat til at omdanne seks arealer på Fyn og Sjælland, så de kan rumme i alt 132 nye lynladepladser. De første 26 pladser med lynladestandere vil efter planen åbne for strømmen næste år. Den overordnede plan er at sikre en veludbygget ladeinfrastruktur i hele landet


De første midler fra aftalen skal bruges på at etablere arealer, hvor private operatører af ladestandere efterfølgende opsætter og driver ladestandere på samme måde, som det i dag er tilfældet med tankstationer langs motorvejsnettet.


Parterne bag aftalen er enige om, at de første seks lynladeparker skal etableres her:


I dag er der ladestandere på 35 rastepladser langs statsvejnettet. De første seks nye lynladeparker placeres på centrale dele af vejnettet og på rastepladser, hvor der ikke er ladestandere i dag. Der etableres ladeparker i begge retninger de tre steder. Det er Vejdirektoratet, der har indstillet, hvilke placeringer, der vil være relevant for placering af de første lynladeparker i 2022.

Vejdirektoratet skal de kommende år anlægge i op mod 50 lynladeparker langs statsvejnettet i alle dele landet. De første seks anlægges i 2022. I 2022 mødes forligskredsen igen for at beslutte, hvor de næste ladeparker skal placeres. Aktuelt er der kig på række placeringer først og fremmest i Jylland.

 

Partierne bag aftalen:
Socialdemokratiet, Venstre, SF, Konservative, Radikale, Liberal Alliance, Kristendemokraterne, Nye Borgerlige og Dansk FolkepartiEnergi og miljø