NYHEDER 22. NOV 2021 KL. 13:59

To statslige færgeruter skal sejle mere bæredygtigt

Af: kollektivtrafik

Transportministeriet er i gang med at skrive udbudsmaterialet til de to statslige færgeruter Ballen-Kalundborg og Bøjden-Fynshav, hvor der vil være stort fokus på at sikre tilbud, der understøtter grønne færger på ruterne. Ruterne drives i dag af Molslinjen


Transportministeriet har afsluttet en branche- og interessentdialog med både private og offentlige aktører, der har givet input til både den fremtidige drift på færgeruterne og den grønne omstilling.

I forlængelse af den dialog og med udgangspunkt i resultaterne fra færgeanalysen forventes det, at der fra kontraktstart vil være grønne - altså mindre miljøbelastende færger - på de to ruter. Transportministeriet har stor fokus på omstilling af færgerne i forbindelse med udarbejdelsen af udbudsmaterialet.

- Regeringen arbejder målrettet med at reducere Danmarks CO2-udslip og komme i mål med at reducere vores udledninger med 70 procent i 2030. Her kan færgerne også bidrage, og derfor er det vigtigt, at den grønne omstilling tænkes ind fra start i nye udbud og at der indhentes input både om den fremtidige drift på ruten og den grønne omstilling. Derfor vil der være fokus på den grønne omstilling i det kommende udbudsmateriale, siger transportminister Benny Engelbrecht (S).

Den nuværende kontrakt om færgebetjeningen af Bøjden-Fynshav udløber 30. april 2024 og den nuværende kontrakt om færgebetjeningen af Ballen-Kalundborg udløber 31. december 2024.

Udbudsmaterialet til færgeruterne Ballen-Kalundborg og Bøjden-Fynshav forventes at blive offentliggjort i slutningen af i år.


Interesserede kan læse mere om omstilling af færgeruter i Danmark her:





Færgeruter