NYHEDER 10. DEC 2021 KL. 09:54

Transportministeriet indfører alkoholforbud i busser

Af: Redaktionen

Efter indstilling fra Epidemikommissionen og godkendelse i Epidemiudvalget indføres der fra fredag den 10. december 2021 kl. 16.00 et midlertidigt forbud mod indtagelse af alkohol i busser.


Krav om coronapas ved servering eller salg af alkohol i busser erstattes fra den 10. december 2021 kl. 16.00 dermed af et forbud mod indtagelse af alkohol i busser. Forbuddet gælder foreløbigt til og med den 6. januar 2022.

- Epidemikommissionen har vurderet, at der er en særlig stor risiko for smittespredning i nattelivet, hvor der er alkohol og det er vanskeligt at holde afstand. Derfor sætter vi nu også en midlertidig stopper for al indtagelse af alkohol i busser for at bremse den stigende smittespredning, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Der er ikke tale om en nedlukning, understreger Transportministeriet. De nye regler betyder dog, at der indtil videre  ikke må indtages alkohol i busser herunder såkaldte partybusser og forbuddet gælder også i turistbusser. Det er transportøren, der har ansvaret for, at reglerne bliver overholdt.



Corona