NYHEDER 28. MAR 2022 KL. 09:38

Holbæk har fået de første elbusser

Af: Redaktionen

Tirsdag den 22. marts 2022 var det slut med støj og udledninger på to af busserne på linje 501A og 502 i Holbæk Kommune. To nye elbusser rullede ud på vejene.


Holbæk Kommunes første to elbusser har stort set samme udseende som kommunens andre busser, men dieselmotoren er skiftet ud med en eldrevet en af slagsen. I bybilledet kan borgerne alligevel nemt kende elbusserne på lang afstand, fordi Movia på siden af bussen med en flot, grøn farve skilter med, at bussen kører på el. Elbusserne udleder ingen lokal luftforurening fra bussens motor og desuden støjer elbusser markant mindre end almindelige busser.

I Holbæk Kommune er der tale om to busser på linje 501A og 502, som fremover vil køre på el. Det sker på busoperatøren DitoBus' initiativ, der for egen regning har investeret ca. 8 mill. kr. i projektet. DitoBus har hovedkontor i Holbæk og har som erklæret mål at bidrage til den grønne omstilling.

Holbæk Kommune har længe haft fokus på en grøn profil, og derfor glæder borgmesteren sig til, at de nye elbusser kommer i drift.


-Med de nye elbusser tager vi hul på den grønne omstilling til nulemission inden for den kollektive transport i Holbæk Kommune. Det er fantastisk med miljøvenlige elbusser på gaden, der bidrager til, at vi får nedbragt CO2-udledningen i vores kommune. Samtidig giver det den kollektive transport et løft, da det er en gevinst for både klimaet, komforten og bymiljøet i Holbæk, siger Christina Krzyrosiak Hansen (S), borgmester i Holbæk Kommune.

17 af de 22 buslinjer, der kører i Holbæk Kommune, skal der laves nye kontrakter på i 2024. I den forbindelse forventer både kommunens administration og Movia, at der ønskes emissionsfrie løsninger. Det skal naturligvis i udbud, hvilket Movia vil stå for.Bæredygtighed Energi og miljø Operatører