NYHEDER 12. MAJ 2022 KL. 09:53

Tre mindre lufthavne får penge til forbedring af sikkerheden

Af: kollektivtrafik

Trafikstyrelsen uddeler i år 2,9 millioner kroner fra investeringspuljen til mindre, regionale flyvepladser. Lufthavnene i Sønderborg, Esbjerg og Midtjylland modtager midler fra puljen til forbedring af sikkerheden


De tre lufthavne - Sønderborg Lufthavn, Esbjerg Lufthavn og Midtjyllands Lufthavn - skal bruge midlerne til at forbedre sikkerheden i lufthavnen. Beløbene fra puljen er tilskud til opgradering og forbedringer af udstyr som for eksempel perimetersikring, røntgenscanner og adgangskontrol.

Tilskuddene til de tre lufthavne fordeler sig således:

Esbjerg Lufthavn: 1.325.000 kroner

Projektets formål er at opgradere lufthavnens nuværende perimeter-sikring samt anskaffelse af testkuffert med udstyr for at forbedre og øge sikkerhedsniveauet i lufthavnen.


Midtjyllands Lufthavn: 1.233.750 kroner

Projektets formål er at indkøbe Automatisk Tray Return System til lufthavnens sikkerhedskontrol samt andre diverse forbedringer af sikkerhedsløsninger og infrastrukturer for at understøtte, at lufthavnens sikkerhedsniveau øges.
​​​​​​​

Sønderborg Lufthavn: 378.142 kroner

Projektets formål er at opdatere lufthavnens adgangskontrolsystem, så det er moderne og tidssvarende, hvilket vil forbedre og øge lufthavnens sikkerhedsniveau.



Puljen er rettet mod mindre, regionale flyvepladser, der har rutetrafik. Uddelingen er sket på baggrund af ansøgninger fra lufthavnene.