NYHEDER 7. JUN 2022 KL. 11:05

Politi gik ind med en forebyggende indsats omkring letbanen i Odense

Af: kollektivtrafik

Fyns Politi gennemførte torsdag i sidste uge en forebyggende færdselsindsats omkring Odense Letbane's skinnenet. Politiet havde særligt fokus på 10 hotspot, som var blevet udpeget i samarbejde med Odense Letbane


Baggrunden for indsatsen var, at der siden Odense Letbane begyndte at prøvekøre skinnenettet, er blevet registreret en række hændelser både på og ved letbanen, hvor der både har været mindre sammenstød med letbanen eller situationen, hvor det har været tæt på et uheld.

Odense Letbane og Fyns Politi har på baggrund af testkørslerne fra 1. januar til 8. maj kortlagt de 10 hotspot, hvor trafikanterne og letbanen krydser hinanden, og hvor der har vist sig særligt behov for, at man husker at se letbanen i øjnene, før man krydser skinnerne. 

Torsdagens færdselsindsats rettede sig især mod de 10 hotspot, men politiet var i løbet af dagen rundt langs hele letbanenettet og sigtede i alt 18 trafikanter for overtrædelse af færdselsloven.

- Vi har et rigtig godt samarbejde med Odense Letbane om at have fokus på den nye trafikant i bybilledet. Og letbanen er jo en meget stor og synlig trafikant, men alligevel skal vi alle vænne os til at holde øje med den, siger politikommissær Anders Brahe fra Fyns Politi og fortsætter:

- Vejnettet er mange steder markant ændret. Det betyder, at de vaner, trafikanterne har haft måske gennem mange år, skal lægges om, og det skal man hele tiden huske sig selv på. Vi mennesker er jo vanedyr, så det kræver en bevidst indsats, som vi med vores tilstedeværelse forhåbentlig kan understøtte.


De 18 sigtelser for overtrædelser af færdselsloven fordelte sig med 10 mod bilister, 5 mod trafikanter på el-løbehjul og 3 mod cyklister.
 
De 10 hotspots på letbanen er:

 
Der blev foretaget følgende sigtelser:Letbaner/Metro