NYHEDER 14. JUN 2022 KL. 11:59

Folkemødet på Bornholm udløser "taxi-import"

Af: kollektivtrafik

I denne uge ankommer 18 Dantaxi’er til Bornholm for at assistere øens faste stab af taxier i forbindelse med Folkemødet. Forstærkningen, der omfatter ni almindelige taxier, tre store vogne og seks el-taxier, bringer antallet af taxier op på det højeste niveau i Folkemødets historie


Folkemødet på Bornholm er i 2022 tilbage i fuld form efter corona-årene 2020 og 2021. Det bringer efterspørgslen på taxier i vejret. I lighed med tidligere år hjælper taxier udefra til og indgår i Dantaxi Bornholms vognpark i de fire dage Folkemødet strækker sig over. Forstærkningen på 18 vogne bringer det samlede antal af taxier op på 33 hos Dantaxi Bornholm.

De 18 vogne består af ni almindelige taxier, tre store vogne og seks el-taxier. Antallet af el-taxier er tilpasset den nuværende ladeinfrastruktur på øen, forklarer kommerciel direktør hos Dantaxi, Vibeke Wolfsberg.

- Vi har i år valgt at indsætte seks el-taxier, da vi vurderer, at det er et realistisk antal i forhold til det antal af offentlige ladestandere, der pt. er tilgængelige på Bornholm. Vi noterer os, at der er planlagt etablering af flere ladestandere på øen over de næste år. En udvikling vi finder særdeles positiv og helt i tråd med Dantaxi's målsætning om at udfase dieseltaxien indenfor en kortere årrække.

Daglig leder af Dantaxi Bornholm, Benny Jensen, tilføjer, at selv om antallet af taxier på Bornholm nu er det største i Folkemødets historie, kan der stadig opstå flaskehalsproblemer i bestemte tidsrum:

- Vores erfaring fra alle tidligere år viser, at der kan opstå ventetid ved flyankomst og ved færge- ankomst og afgang. Jeg håber, at vores kunder har forståelse for, at det kan betyde ventetid, når mange skal bruge en taxi på samme tid, siger han.

Dantaxi Bornholm er eneste taxiselskab, der dækker hele øen. Til hverdag råder selskabet over 15 vogne.


Om Folkemødet på Bornholm:



Taxikørsel