NYHEDER 22. JUN 2022 KL. 15:00

Trængsel i Aarhus: Regionalrute lægges om

Af: kollektivtrafik

Fra søndag 26. juni vil rute 200, der kører mellem Skanderborg og Hinnerup via Aarhus, lægge de daglige ture ind gennem Busgaden med stop på Klostertorvet i Aarhus Midtby i stedet for Rutebilstationen. Trafikselskabet Midttrafik forventer, at den nye rute betyder færre forsinkelser, fordi bussen undgår at holde i kø ved Rutebilstation og på Kystvejen


Midttrafik har justeret rute 200, så den fra 26. juni kører gennem Busgaden sammen med bybusserne. Tidligere kørte busserne forbi Rutebilstationen og langs Kystvejen. Det betyder, at stoppestederne ved Dokk1 og Navitas ikke længere bliver betjent af rute 200. Målet med ændringen er opnå færre forsinkelser på ruten.


Som passager skal man være opmærksom på følgende:

 

Tidligere kørte der kun gule bybusser gennem Busgaden i Aarhus. I 2019 begyndte busserne på rute 100 at køre der for at nedbringe forsinkelser på ruten på grund af trængsel på blandt andet Kystvejen og ved Rutebilstationen. Det er på baggrund af de positive erfaringer med rute 100’s køretider, at rute 200 skal samme vej fra 26. juni.