NYHEDER 16. MAJ 2023 KL. 14:14

Arriva Danmark har fået ny ejer

Af: kollektivtrafik

Arriva Danmark, der er Danmarks største private operatør på området for kollektiv transport, har fået ny ejer efter, at den aftalte handel mellem Deutsche Bahn og den tyske kapitalfond, Mutares, er blevet gennemført


Mutares SE & Co. KGaA, har med købet overtaget alle Arriva's aktiviteter i Danmark - herunder Arriva Bus, Arriva Tog, delebilerne fra Share Now og uddannelsescenteret UCplus - fra Deutsche Bahn, som har ejet Arriva Danmark siden 2010.

- Vi byder Arriva Danmark varmt velkommen i Mutares’ portefølje. Med sin unikke diversitet af mobilitetsløsninger er Arriva en stærk og spændende virksomhed - ingen andre i markedet kan matche både at omfavne tog, bus, delebiler og transportuddannelse, siger bestyrelsesformand i Arriva Danmark, Thibault Depoix-Joseph, der også er Principal hos Mutares.

- Sammenholdt med de gode udsigter, vi ser for udviklingen i markedet, har vi solide forventninger til at kunne øge både profitabilitet og skabe vækst i forretningen. Arriva skal ganske enkelt tilbage i førersædet for kollektiv trafik og mobilitet, siger Thibault Depoix-Joseph.

Marianne Bøttger, der er administrerende direktør i Arriva Danmark, ser det nye ejerskab som en mulighed for igen at kunne fokusere på at styrke positionen i markedet:

- Arriva får et nyt og stærkt ejerskab i Mutares, der med deres ekspertise gør dem til et rigtig godt match for den danske Arriva-forretning. Vi har store ambitioner for den kollektive trafik, og med en aktiv ny ejer om bord kan vi igen fokusere på at skærpe vores position og blive en aktiv spiller i udviklingen af dansk infrastruktur og grøn mobilitet, siger Marianne Bøttger og fortsætter:

- Det danske marked kan forvente ikke bare et konkurrencedygtigt Arriva, men også regne med, at vi har en klar ambition om at tiltrække flere passagerer til den kollektive trafik, og at vi sammen med Mutares går ind i dette nye ejerskab med ønske om at bidrage til en bæredygtig dagsorden.


Om Mutares:

Om Arriva:Operatører