NYHEDER 18. JUL 2023 KL. 13:55

Busser erstatter tog mellem Slagelse og Fredericia i ni dage

Af: Redaktionen

DSB indsætter togbusser mellem Slagelse og Fredericia fra lørdag aften den 22. juli til og med søndag den 30. juli. Det skyldes Banedanmarks igangværende sporarbejde.


- Vi har i samråd med Banedanmark besluttet, at den mest intensive del af sporarbejdet finder sted i uge 30, der er en af ferieugerne, hvor vi samlet set har færrest kunder, siger områdechef i DSB Togdrift Leif Fabrin.

I bestræbelserne på at nedbringe rejsetiden mest muligt indsætter DSB direkte Togbusser mellem Slagelse og Odense og mellem Slagelse og Fredericia. De supplerer Togbusserne, der standser ved alle stationer.

På de største stationer sørger DSB for infoguider til at hjælpe kunderne med det uvante skift mellem bus og tog.

Fra mandag den 31. juli kører togene igen men efter ændrede tider mellem Slagelse og Odense til og med søndag den 6. august.

Banedanmark, der udfører sporarbejdet, anerkender, at det trækker veksler på kundernes tålmodighed.
- Uanset hvordan vi vender og drejer det, så kommer vi ikke udenom, at arbejdet vil påvirke nogle togpassagerers rejse. Det er vi selvfølgelig kede af – ikke mindst fordi, det jo rent faktisk er for passagerernes skyld, at vi fornyer og udvikler jernbanen. Vi håber derfor på lidt ekstra tålmodighed, mens arbejdet står på, siger trafikdirektør i Banedanmark Peter Svendsen.

Også togbusser mellem Roskilde og Ringsted
Banedanmark udfører også sporarbejde mellem Roskilde og Ringsted fra lørdag eftermiddag den 22. juli til og med mandag den 31. juli. Også her er togene erstattet af Togbusser.
Det får dog ingen indflydelse på de længere rejser mellem landsdelene, forklarer Leif Fabrin:

- InterCityLyn-togene kører ad en anden strækning og udenom sporarbejdet mellem Roskilde og Ringsted, så kunderne, der rejser mellem København, Fyn og Jylland skal kun med togbus en enkelt gang.Infrastruktur Tog og jernbaner