NYHEDER 16. AUG 2024 KL. 13:48

Råd for trafiksikkerhed får ny direktør

Af: kollektivtrafik

Jakob Bøving Arendt tiltræder søndag 1. september stillingen som administrerende direktør for Rådet for Sikker Trafik. Han kommer fra en stilling som direktør i Kost- og Ernæringsforbundet og er forhenværende kontorchef i Statsministeriet 


Jakob Bøving Arendt skal fra sin nye post stå i spidsen for at påvirke trafikanternes adfærd, så der sker færre ulykker på vejene. Situationen i dag er, at adfærden i trafikken er skyld i ni ud af ti alvorlige trafikulykker.
 
- Det er vigtigt, at trafiksikkerhedsarbejdet står stærkt i alles bevidsthed, og det kan Jakob Bøving Arendt være med til at sikre. Vi har mange års erfaring og succes med at påvirke adfærden på vejene i en mere sikker retning, så Danmark i dag er et af de mest trafiksikre lande i verden. Den indsats skal Jakob Bøving Arendt være med til at forankre og forny, siger Michael Svane, der formand for Rådet for Sikker Trafik - og tidligere branchedirektør i DI Transport og i vognmandsorganisationen DTL.
 
Jakob Bøving Arendt er uddannet cand.scient.pol. og er forhenværende pressechef for statsminister Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen. Jakob Bøving Arendt har også været kontorchef i kommunikationsenheden i Statsministeriet under Lars Løkke Rasmussen og Mette Frederiksen, og han har tidligere været ansat i Finansministeriet og DI. Siden 2020 har Jakob været direktør i Kost- og Ernæringsforbundet med ca. 30 medarbejdere og 8.000 medlemmer.
 
- Vi er alle trafikanter, og vi skal kunne nyde friheden ved at færdes rundt i vores land på en sikker måde - uanset om det sker som gående, på et, to, fire eller endnu flere hjul. Det er utrolig meningsfuldt for mig at kæmpe for at få nedbragt de alt for mange tilskadekomne og ikke mindst trafikdrab, der desværre stadig sker hvert år, siger  Jakob Bøving Arendt og fortsætter:
 
- Det vigtige arbejde glæder jeg mig til at tage fat på sammen med formandskabet og resten af forretningsudvalget, medarbejdere, myndigheder og de mange medlemsorganisationer og samarbejdspartnere, der alle har en aktie i at skabe sikre veje, cykelstier og fortove. Vi kan kun løse denne vigtige opgave i fællesskab.
 
Jakob Bøving Arendt afløser Mogens Kjærgaard Møller, der efter 11 år som administrerende direktør for Rådet for Sikker Trafik har valgt at gå på pension.
 
 
Om Rådet for Sikker Trafik:
 
 
Jakob Bøving Arendt tiltræder søndag 1. september stillingen som administrerende direktør for Rådet for Sikker Trafik. (Foto Thorleif Ravnbak)


Navne