NYHEDER 9. SEP 2024 KL. 10:08

Fær­ge­re­de­ri­er­nes bestyrelse er på plads

Af: kollektivtrafik

Fær­ge­re­de­ri­er­ne har efter sin nyligt afholdte ge­ne­ral­for­sam­ling sammensat bestyrelsen. Det betyder, at den nyudnævnte administrerende direktør i Scandlines, Eric Gregoire, indtræder i Fær­ge­re­de­ri­er­nes bestyrelse


Med valget af Eric Gregoire, der tiltrådte som administrerende direktør i Scandlines 8. juni i år, som nyt medlem af bestyrelsen i Fær­ge­re­de­ri­er­ne, får bestyrelsen tilført international erfaring. 

Eric Gregoire kom til Scandlines fra en stilling som administrerende direktør i Goodpack Pte Ltd. i Singapore. Han har tidligere blandt andet arbejdet med optimering af for­ret­nings­pro­ces­ser i forskellige internationale firmaer som General Electric og DuPont.

- Jeg er utroligt glad for valget til Fær­ge­re­de­ri­er­nes bestyrelse. Dansk færgefart befinder sig et virkelig godt sted, hvor der er fuld gang i den grønne omstilling. Færgen skal være det nemme, komfortable og klimavenlige valg for de rejsende, siger Eric Gregorie.

Vicedirektør i Scandlines, Michael Guldmann Jensen, udtræder ved samme lejlighed af bestyrelsen.

Carsten Jensen, der er be­sty­rel­ses­for­mand i Fær­ge­re­de­ri­er­ne og administrerende direktør u Nordic Ferry Infrastructure og formand for Molslinjen, byder Eric Gregorie hjerteligt velkommen i Fær­ge­re­de­ri­er­nes bestyrelse. 

- Jeg ser meget frem til samarbejdet i færgefartens tjeneste. Der venter mange spændende opgaver forude, siger Carsten Jensen.

For de store danske færgerederier er den grønne omstilling godt i gang med at blive gjort til virkelighed. Scandlines planlægger eksempelvis at indsætte sin første emissionsfri færge på ruten mellem Rødby og Puttgarden senere i år, mens Molslinjen har annonceret et mål om emissionsfri drift senest i 2040.

- Færgefartens grønne omstilling går hurtigt i disse år, men der er fortsat brug for støtte og tæt samarbejde mellem erhvervet, myndigheder og politikere om at gøre de grønne ambitioner til virkelighed, siger Carsten Jensen.


Interesserede kan læse årsberetningen fra Fær­ge­re­de­ri­er­ne her:


Fær­ge­re­de­ri­er­nes bestyrelse:


Færgerederierne har følgende medlemsvirksomheder:

 



Færgeruter Navne