NYHEDER 12. JUN 2018 KL. 13:56

Rejseplanen skal forlænge rækkevidden af bus og tog med Flextur

Af: kollektivtrafik

Rejseplanen skal forlænge rækkevidden af bus og tog med Flextur

Flextur er som forsøg blevet en del af Rejseplanen i Kalundborg og Roskilde Kommuner. Dermed kan man på en enkel måde via Rejseplanen bruge Flextur sammen med bus og tog de steder, hvor bus og tog ikke rækker hele vejen. På sigt er det tanken, at ordningen skal gælde i alle 32 kommuner på Sjælland, der tilbyder Flextur


Udgangspunktet for forsøget med Flextur i Rejseplanen i de to sjællandske kommuner - og planen om, at ordningen skal gælde i alle 32 kommuner på Sjælland, der tilbyder Flextur - er, at det er væsentligt for alle at kunne komme frit omkring i hele den sjællandske geografi.

For at give mere kollektiv transport der, hvor der ikke kører så mange busser, er Movia i samarbejde med Roskilde og Kalundborg Kommuner gået i luften med forsøget, hvor Flextur er lagt ind i Rejseplanen.

Derfor vil man som noget nyt i Kalundborg og Roskilde Kommuner blive tilbudt Flextur, hvis bus og tog ikke rækker hele vejen. Flexturen vil starte ved havelågen og køre til et særligt udvalgt skiftested, hvor man nemt kan komme videre med bus og tog - eller omvendt. Det er Rejseplanen, der sørger for at kombinere de forskellige transportformer, Flextur, bus og tog, så man får den mest optimale rejse hele vejen.

Rejseplanen er en af danskernes foretrukne apps og derfor arbejder Movia for, at man kan booke Flextur via Rejseplanen. Målet med forsøgsordningen er, at alle kan få et “stoppested” der, hvor de bor eller der, hvor de skal hen - også et stykke væk fra de store busruter eller togstationer.

Det skal bringe den kollektive transport tættere på alle borgere på hele Sjælland.

- Det er væsentligt, at alle kan komme frit omkring i hele kommunen. En rejse, hvor man kombinerer flextur med bus og tog vil alt andet lige tage længere tid end en rejse, hvor man udelukkende benytter flextur. Men den bliver også billigere for den enkelte borger på længere ture. Jeg synes, det er godt med så mange alternativer som muligt, siger borgmester i Kalundborg, Martin Damm (V), Kalundborg Kommune.

I Roskilde Kommune er man lige som i Kalundborg Kommune glad for at kunne tilbyde flextur i Rejseplanen.

- Vi har brug for en stærk kollektiv transport, så vi hurtigt og sikkert kan komme i skole, på arbejde og til fritidsaktiviteter. Med flextur i Rejseplanen så forlænger vi bussens og togets rækkevidde, så flere kan få glæde af den kollektive transport til gavn for vores klima og miljø, siger borgmester i Roskilde, Joy Mogensen (S).
 
Flextur i Rejseplanen bliver testet i Roskilde og Kalundborg Kommuner i de kommende måneder.
 

Fakta: