NYHEDER 12. DEC 2018 KL. 21:07

Tre nye busruter skaber bedre sammenhæng i Faxe

Af: Movia

Tre nye busruter skaber bedre sammenhæng i Faxe
Foto: Movia

10. december får tre busruter i Faxe nye køreplaner. Faxe Kommune og Movia har styrket de tre ruter med nye afgange for at skabe bedre sammenhæng i hverdagen, så man kan komme nemmere på arbejde og til fritidsaktiviteter.


Fra 10. december bliver busnettet i Faxe Kommune styrket med nye afgange på linje 264, 265 og 267. Linje 267 bliver en ny bybus i Haslev. Bussen kører én gang i timen på hverdage mellem kl. 9 og 14. Den nye bus er planlagt, så man nemt kan komme rundt til både indkøb, lægen, biblioteket og borgerservice, torvet og Haslev Station, og alt det andet som man bruger den offentlige transport til.

Derudover bliver linje 264 ændret, så den får en ny morgenafgang i retning mod Haslev med afgang fra Karise 6.20. Den nye afgang er oprettet for at skabe en bedre forbindelse til toget, så borgere i Dalby og Karise kan komme til toget i Haslev og videre på arbejde i København eller Næstved. Desuden vil bus 264 køre frem til kl. 22 hver aften på strækningen mellem Haslev og Dalby, og afgangene fra Haslev station passer med togene fra København. Dermed har man mulighed for at komme en tur til hovedstaden uden at skulle bekymre sig om at køre ud eller hjem.

Samtidig kommer linje 265 til at køre én gang i timen frem til kl. 21.30 mellem Haslev og Terslev. Afgangene fra Haslev Station tilpasses med togene fra Næstved. Det giver borgerne i området masser af muligheder for at tage på oplevelser uden at skulle bekymre sig om at tage bilen hjem.

”Det er glædeligt, at Movia nu implementerer de ændringer i bustrafikken, som Teknik- og Miljøudvalget godkendte i april 2018. Ændringerne vil forbedre sammenhængen mellem bus- og togtrafik, og samtidig give borgerne bedre adgang til både offentlige institutioner og fritidstilbud, i såvel dag- som aftentimerne,” siger Eli Jacobi Nielsen, formand for Faxe Kommunes Teknik- & Miljøudvalg.

”Vi ved fra vores undersøgelser, at kombinationsrejser af bus og lokaltog er en vigtig brik for at kunne få hverdagspuslespillet til at gå op. Derfor er vi glade for at kunne være med til at kunne tilbyde borgerne i Faxe flere busafgange om aftenen, og bedre sammenhæng mellem bus og tog” siger Per Gellert, som er plandirektør i Movia

 

Fakta

Den nuværende linje 267 udgår samtidig med ændringerne, men ruten bliver dækket af linje 266. Find de nye køreplaner på dinoffentligetransport.dk