NYHEDER 12. FEB 2021 KL. 16:00

Opgørelse: To tredjedele blev væk fra den kollektive trafik i januar

Af: kollektivtrafik

I januar i år rejste omkring 65 procent færre passagerer med den kollektive trafik i forhold til samme måned sidste år. Coronarestriktioner, ekstra afstand og meget hjemmearbejde ses tydeligt i busser og tog


Tallene i opgørelsen lyder:

Tallene viser, at den kollektive trafik er mærket af coronarestriktionerne.

- Det er trist som socialdemokratisk transportminister at se den kollektive trafik bløde passagerer på denne måde. Men jeg må endnu engang understrege, at det er et nødvendigt onde for at få coronavirussen under kontrol. Det går heldigvis godt med at bremse smittespredningen, når vi holder ved og holder afstand. Derfor er det også vigtigt, at vi holder den kollektive trafik kørende, så der er god plads til dem der skal frem, og alt er klart, når passagererne vender tilbage, siger transportminister Benny Engelbrecht (S).

I samme periode er trafikken på vejene også faldet. Personbiltrafikken er faldet med 31 procent i januar i forhold til samme periode sidste år og antallet af personbiler over Storebælt er faldet med 33 procent.

Trafiktallene er baseret på data fra Vejdirektoratets tællestationer på statsvejnettet, optællinger fra Sund & Bælt, data fra Rejsekortet og passagertal fra DSB.



Corona Statistik