NYHEDER 21. OKT 2024 KL. 12:50

Letbanerekord: 662.000 steg på letbanetogene i Odense i september

Af: kollektivtrafik

I løbet af september steg 662.000 passagerer på letbanetogene i Odense. Det var godt 40.000 flere end i november sidste år, hvor 620.000 passagerer gjorde måneden til den hidtil bedste for letbanen i Odense, der åbnede 28. maj 2022


- Vi har haft mange passagerer her i ugerne efter studiestarten, og vi glæder os selvfølgelig over, at vi nu har fået bekræftet vores forhåbning om ny passagerrekord - endda med stor margin, siger Dan Ravn, der er administrerende direktør i Odense Letbane.

- Det bekræfter samtidig, at de tocifrede stigningsprocenter, som vi så i foråret, nu også ser ud til at fortsætte her i årets sidste halvdel. Det er meget opløftende, tilføjer han.

I årets første ni måneder har togene på letbanen i Odense i alt haft 5,1 millioner påstigere, hvilket er godt én million flere end på samme tid i 2023. Det svarer umiddelbart til en fremgang på 25 procent.

Hos Odense Letbane gør man opmærksom på, at månederne juni og juli ikke kan sammenlignes direkte i 2023 og 2024, da antallet af påstigere i juni og juli sidste år var påvirket aflysninger på grund af løse facadeankre til kørestømmen.

I de sammenlignelige måneder - jan - maj og august - september - er fremgangen på 16 procent fra 2023 til 2024.

Det samlede påstigertal omfatter også salget af de særlige QR-billetter, som er Odense Letbanes og FynBus' egenudviklede billetløsning, der kun findes i Odense. Salget af QR-billetter har siden lanceringen i juli 2023 slået sin egen rekord næsten hver måned. Den tendens forsætter. Senest nåede QR-salget i september underkanten af 100.000. Til sammenligning blev der i juni - som også var rekordmåned - solgt godt 70.000 QR-billetter.

- QR-billetterne har enorm betydning, når det handler om at købe en nem og billig billet. Ikke mindst, når der kommer mange gæster til Odense udefra, har QR-billetten stor værdi. Det så vi blandt andet ved Bruce Springsteen-koncerten i sommer og nu senest ved HCA Marathon, fremhæver Dan Ravn.


De seneste tal over salget af QR-billetterne viser, at det hidtil højeste salg for en enkelt dag var fredag 4. oktober - med godt 5.700. Fredag er som oftest QR-billetternes største ugentlige salgsdag, og den 4. oktober blev salget yderligere hjulpet på vej af en butiksåbning i Rosengårdcentret og en hjemmekamp i 1. division mellem OB og HB Køge, der endte med et nederlag til OB på 0-3.


Rejsende med letbanen opgøres i antal påstigere. Påstigere dækker over alle, der stiger på et letbanetog i en given periode. En passager, der skifter mellem fx bus og letbane tæller som påstiger begge steder, men er stadig kun én passager. Deri forskellen mellem påstigere og passagerer.

(Illustration: odenseletbane.dk)