NYHEDER 30. SEP 2022 KL. 15:51

Alstoms brinttog Coradia iLint har sat rekord

Af: Redaktionen

Toget kørte 1.175 kilometer på én optankning. Alstom ser det som en ny global milepæl for bæredygtig mobilitet på jernbanen.


Togproducenten Alstom har for nylig demonstreret effektiviteten af sine brintdrevne løsninger til langdistancetransport og sat verdensrekord. Under en langdistancerejse tilbagelagde et Coradia iLint-tog 1.175 kilometer på en enkelt brinttank, udledte kun vand og kørte med meget lavt støjniveau. Toget der kørte denne tur kommer fra den flåde, der tilhører transportmyndigheden i Niedersachsen, LNVG (Landesnahverkehrsgesellschaft Niedersachsen), og toget har været i almindelig drift siden midten af august. Til projektet indgik Alstom også et samarbejde med gas- og ingeniørvirksomheden Linde.

Med start i Bremervörde kørte Coradia iLint tværs over Tyskland. Fra Niedersachsen, hvor brinttoget blev bygget og udviklet af Alstom, kørte det gennem Hessen til Bayern, hvor toget standsede ved Burghausen nær den tysk-østrigske grænse. Efter denne rejse satte den toget kursen mod den tyske hovedstad. Flere rejser gennem Berlin var på programmet på transportmessen InnoTrans 2022,

Om Coradia iLint
Coradia iLint er verdens første passagertog, der kører på en brint, der genererer elektrisk energi til fremdrift. Dette helt emissionsfrie tog er støjsvagt og udleder kun vanddamp og kondens. Coradia iLint har en række innovative elementer: konvertering af ren energi, fleksibel energilagring i batterier og intelligent styring af drivkraft og tilgængelig energi. Den er specielt udviklet til brug på ikke-elektrificerede strækninger og muliggør bæredygtig togdrift, samtidig med at den opretholder en høj ydeevne. På tyske EVB's skinnenetværk kører toget med hastigheder på 80 til 120 km/t med en maksimal hastighed på 140 km/t.

iLint blev designet af Alstom-teams i Salzgitter (Tyskland) og i Tarbes (Frankrig). Udviklingen af Coradia iLint blev finansieret som en del af det nationale innovationsprogram for brint- og brændselscelleteknologi (NIP) af den tyske regering.

Coradia iLint er modtager af den tyske bæredygtighedspris 2022. Prisen gives for tekniske og sociale løsninger, der er særligt effektive til at drive omstillingen til bæredygtige produkter, forbrug eller livsstil i overensstemmelse med FN's 2030-dagsorden.

 Bæredygtighed Energi og miljø Tog og jernbaner