NYHEDER 21. JUN 2021 KL. 16:00

Dansk-tysk færgerederi får ny direktør

Af: kollektivtrafik

Onsdag 1. september tiltræder Carsten Nørland stillingen som administrerende direktør for Scandlines. Han efterfølger Søren Poulsgaard Jensen, som har ledet rederiet i de seneste ti år


Søren Poulsgaard Jensen har meddelt rederiets bestyrelse, at han har fundet tiden rigtig til at give stafetten videre til en anden. Bestyrelsen har derfor udpeger Carsten Nørland, der er Senior Vice President International i bryggeriet Royal Unibrew, til at efterfølge Søren Poulsgaard Jensen som administrerende direktør for Scandlines.

- Søren Poulsgaard Jensen har ydet en fremragende indsats og positioneret Scandlines stærkt til fremtiden som en grøn og konkurrencedygtig leverandør af kritisk infrastruktur, der forbinder Europa og Skandinavien. Carsten Nørland vil bidrage med de helt rette kommercielle og internationale kompetencer og erfaringer, når de gode resultater skal videreføres i de kommende år frem mod og efter åbningen af Femern-tunnelen, siger Vagn Sørensen, der er bestyrelsesformand i Scandlines.

Carsten Nørland er 52 år og uddannet cand.merc. fra Copenhagen Business School. Før sine syv år hos Royal Unibrew havde han ledende stillinger med ansvar for internationale aktiviteter i Copenhagen Airports, Flügger og Masterfoods/MARS Inc.

Carsten Nørland tiltræder 1. september 2021. Indtil da fortsætter Søren Poulsgaard Jensen sit arbejde for Scandlines, hvor han også vil bidrage til at sikre overgangen for den nye administrerende direktør indtil midten af september.Færgeruter Navne