NYHEDER 9. JUN 2021 KL. 16:02

Ekspresbus med færgeforbindelse åbner shuttle-rute

Af: kollektivtrafik

Kombardo Expressen, der startede i juli 2017 med en hurtigfærge-baseret hurtigbusrute mellem Aarhus og Købehavn, og som efterfølgende har udvidet sit rutenet med eksempelvis en rute mellem København og Rønne, udvider nu denne rute med en ny shuttlebus for på den måde at skabe mere plads til biler på hurtigfærgerne mellem Ystad og Rønne


Kombardo Expressens rute mellem København og Rønne mærker den stigende interesse for at holde ferie på Bornholm. Det betyder mange udsolgte busafgange, hvilket er baggrunden for at etablere den nye shuttlebus-forbindelse, som skal gøre det muligt for flere at komme til og fra Bornholm.

- Vi vil gerne imødekomme det stigende ønske for at rejse med bus til Bornholm. I dag er der ofte ikke plads på vogndækket til flere køretøjer, så hvis vi skal kunne indfri efterspørgslen på ture til Bornholm, skal vi have flyttet passagerer fra biler over i shuttlebusserne og på den måde skabe plads, siger Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard.

Med det nye shuttle-koncept kommer der øget fleksibilitet og nye muligheder for at rejse mellem København og Rønne eller gøre stop i Ystad.

- Vi starter ruten op nu, hvor Transportministeriet har varslet, at loftet over passagerer i fjernbusserne forsvinder 26. juni. Ved at indsætte flere busser håber vi samtidig på at kunne frigive noget kapacitet på færgernes vogndæk, siger Jesper Skovgaard.

De første shuttle-ture mellem København og Rønne skal efter planen sættes ind fra 21. juni i en fast køreplan, hvor der kan sættes ekstra ture ind efter behov.