NYHEDER 23. NOV 2020 KL. 16:00

Færgehavneområder får en overhaling

Af: kollektivtrafik

Når foråret kommer til næste år, vil havneområdet omkring Fanølinjen i Esbjerg og i Nordby se helt anderledes ud. Fanølinjen planlægger en opgradering af havneområder, terminaler og opmarchbaner


Fanølinjen planlægger et større løft af havnepladsen ved Fanølinjen i Esbjerg. Terminalen renoveres både ude og inde, og der arbejdes med en ekstra automat i check-in - en automat, som i højere grad kan hjælpe til med at prioritere turen for de lokale rejsende med Ø-Bizz. Endelig vil man blive budt velkommen af en stor, ny trafikinfotavle.

Samtidig vil Fanø Kommune lave bedre tilkørsel til opmarchbanerne på havnen i Nordby, ligesom P-pladsen ved lystbådehavnen inddrages som ekstra opmarchplads for derved at kunne minimere kødannelse. På Fanøsiden vil der også blive opsat en ny trafikinfotavle, ligesom området generelt vil blive forskønnet.

- Med en investering på 100 millioner i en ny el-færge mener vi, at tiden også er kommet til at gøre noget ved omgivelserne. Det betyder blandt andet, at vi etablerer en Barista’s kaffebar på havnen i Esbjerg, så vi kan yde en bedre service til dem, som venter på deres færgetur, siger Carsten Jensen, der er administrerende direktør for Molslinjen.

Den nye el-færge, der skal forbinde Esbjerg og Fanø, skal efter planen komme til Esbjerg i efteråret 2021. Med den kommende opdatering af havneområderne vil den komme ti at lægge til i en havn, som vil se noget anderledes ud end i dag.

- Området ser lidt trist ud, så det vil vi gerne gøre noget ved. Det betyder noget for oplevelsen for både de lokale rejsende og de mange turister, som skal til havnen i Esbjerg på deres tur til Fanø, siger Carsten Jensen.Færgeruter