NYHEDER 13. APR 2021 KL. 15:25

Fjernbusselskab med færgefart sender busser over land

Af: kollektivtrafik

Molslinjens busselskab, Kombardo Expressen, som færgerederiet driver i samarbejde med busselskabet Herning Turist, og som siden juli 2017 har haft færgefart over Kattegat som en del af turen, udvider sit rutenetværk med 25 nye ruter og bliver landsdækkende med yderligere fem på rækken over stop


Kombardo Expressen's nye landsdækkende køreplan er en stor udvidelse for det knap fire år gamle busselskab, som hidtil har haft en færgetur med Molslinjens færger som en del af turen. Fra 23. april vil fjernbusselskabet køre over land på 25 nye ruter, der føjer yderligere fem byer på køreplanerne.

De fem nye byer på buskortet er Slagelse, Vejle, Fredericia, Kolding og Esbjerg. Kombardo Expressen byder dermed på flere muligheder for at køre med fjernbus på rejser, der har mindst 75 kilometer mellem indstignings- og udstigningssted.

- Vi tror på, at vores koncept med gode busser, billige billetter og fossilfrit brændstof holder - også uden færgeturen. Derfor sætter vi nu busserne på land og kører mere almindelig buskørsel, siger Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard.

Kombardo Expressen har siden starten i juli 2017 udviklet sig til en væsentlig del af den danske infrastruktur. Corona-året har dog været specielt for fjernbusserne, som fik pålagt kun at sælge hvert andet sæde i størstedelen af corona-perioden. Kombardo Expressen valgte dog sammen med færgerne at holde sammen på Danmark ved at fortsætte servicen.

- Men med genåbningen af Danmark er vi klar til at tage et meget stort skridt på vej mod at knytte Danmark bedre sammen og blive et landsdækkende busselskab, siger Jesper Skovgaard.


Kørslen på de nye ruter, der betjenes af Kombardo Expressens busser, som alle kører på fossilfrit HVO-diesel, begynder 23. april.

 Fjernbustrafik