NYHEDER 3. NOV 2020 KL. 16:00

Fjernbusser skal køre på biodiesel

Af: kollektivtrafik

Ekspresbusserne fra Kombardo Expressen, der kører i et samarbejde mellem færgeederiet Molslinien og busselskabet Herning Turist, vil fra december køre det mindre CO2-belastende HVO-brændstof fra Cirkle K. Skiftet fa traditionel dieselolie vil sænke bussernes CO2-udslip med op til 90 procent


Kombardo Expressen forventes at køre op mod 19.000 busture næste år med HVO - Hydrogeniseret-Vegetabilsk-Olie - der er lavet af genanvendelig madolie - i bussernes brændstoftanke.

Molslinjens administrerende direktør, Carsten Jensen sidder som næstformand i klimapartnerskabet for Det Blå Danmark. Han er glad for at kunne tage dette skridt for Kombardo Expressen.

- En million liter almindelig diesel erstattes nu af et langt mere klimavenligt alternativ. Det gør en forskel for vores virksomhed, og det er godt med dette initiativ at være med til at kunne sætte handling bag ordene om grøn omstilling, siger Carsten Jensen.


Et skridt i en grønnere retning

Kombardo Expressen er Molslinjens hurtigbuskoncept, som udføres i et tæt samarbejde med Herning Turist. Cirka 500.000 danskere kører årligt med ruten, og det svarer til knap 400 busser, som i alt kører op mod 6 millioner kilometer om året.

- Kombardo Expressen er én af landets mest populære ruter, som anvendes af cirka en halv million danskere hvert år. Det er mange timer på vejene, mange kilometer og meget brændstof, så der er en kæmpe gevinst for klimaet og samfundet i at gå over til HVO. Derfor vil al vores turist- og bestillingskørsel også lægges over til HVO, siger Ronny Gasbjerg fra Herning Turist.

Circle K er også tilfreds med aftalen med Kombardo Expressen og Herning Turist. Aftalen er Circle K's største indtil videre, men den første af mange, vurderer virksomheden, som mener, at HVO er et skridt på vejen mod en CO2-neutral transportsektor.

- Vi er glade for, at vi tre virksomheder har fundet sammen om denne løsning til Kombardo Expressen. Vi mener, HVO-diesel er et skridt i den rigtige retning mod en grøn omstilling af transportsektoren, og Molslinjen og Herning Turist viser vejen for den kollektive transport, siger Kresten Nordborg Jensen, der er Senior Manager - Head of Key Accounts - hos Cirkle K.

 Bæredygtighed Fjernbustrafik