NYHEDER 5. MAR 2024 KL. 13:22

Havne på to store øer skal bygges om til el-færger

Af: kollektivtrafik

Mandag 4. marts begyndte første fase af ombygningen af havnene i Bøjden på Fyn og Fynshav på Als. Ombygningen at havnene på de to øer, hvor både Fyn og Als er forbundet til Jylland med broer - og Fyn også har en bro til Sjælland - skal gøre havnene klar til den kommende el-færge, som færgerederiet Molslinjen er ved at få bygget til Alslinjen på en værft i Tyrkiet


Det er entreprenørfirmaet Munck Havne & Anlæg, som har fået vandbygningsopgaven med at gøre begge havne klar til den elektriske fremtid. Mandag 4. marts begyndte det komplicerede arbejde med at få tilpasset færgelejerne. Arbejdet forløber parallelt i de to havne.

- Det kan umiddelbart se ud som en overkommelig opgave, men der skal arbejdes under vandet og i terræn i konstruktioner, som er lavet tilbage i 1960’erne, så der er lidt spænding omkring, hvad vores folk egentlig støder på, siger Molslinjen's pressechef, Jesper Maack.

I første omgang får arbejdet i færgelejerne ingen konsekvenser for den daglige drift af færgen, men beboerne i området kan opleve ekstra støj fra arbejdet i havnene. Senere vil der periodevis komme tilpasninger i driften for at få tilpasset færgelejerne.

Senere vil der komme andre entreprenører på pladsen, herunder rampeleverandør, leverandør af ladeudstyr og fortøjningssystemer. Alt sammen arbejde, som er vigtige skridt frem mod en mere grøn færgedrift.

Mandag 4. marts gik ombygningen af havnene i Bøjden (billedet) og Fynshav i gang, så de kan blive klar til Alslinjens kommende el-færge, der er ved at blive bygget på et værft i Tyrkiet. (Foto: Molslinjen)Energi og miljø Færgeruter