NYHEDER 10. DEC 2020 KL. 09:21

Kapitalfond sælger færgerederi til kapitalfond

Af: kollektivtrafik

Kapitalfonden Polaris Private Equity har indgået aftale om at sælge Molslinjen A/S til den svenske kapitalfond EQT Infrastructure. Polaris Private Equity opkøbte Molslinjen i 2015 og har gennem de seneste år udviklet sig fra at have fokus på indenrigsruter over Kattetat til også at have indenrigsruter over Østersøen, mellem Esbjerg og Fanø og ruter i det sydfynske område. I perioden under Polaris’ ejerskab har rederiet foretaget betydelige investeringer


Molslinjen har siden 2015 udvidet fra to til ni færgeruter og forøget flåden fra tre til 15 skibe, som hvert år betjener op til otte millioner passagerer. Molslinjen er i dag Danmarks største indenrigs færgeselskab med ruterne mellem Jylland og Sjælland samt færgeforbindelser til og fra Bornholm, Langeland, Als, Fanø og Samsø samt Sverige og Tyskland. Derudover har virksomheden skabt Kombardo Expressen med direkte busruter mellem en række større byer i Danmark.

Molslinjen og Polaris har løbende investeret i flåde og anlæg, og det har skabt vækst og nye arbejdspladser i både rederiet og i de områder, som Molslinjen sejler til. Rederiet har netop taget en ny færgeterminal i brug på Østhavnen i Aarhus, hvor en del af rederiets godt 700 medarbejdere arbejder.

Der er foretaget en række investeringer, som har bidraget til at sikre en reduktion på 60 procent af Molslinjens CO2-emission opgjort pr. transporteret kilo de seneste 10 år. Derudover er der foretaget betydelige investeringer i en ny elfærge, der skal indsættes på Fanø-overfarten i 2021, og verdens største katamaranfærge med dual fuel-motorer, som sættes i drift på Bornholm-overfarten i 2022.

Transaktionen er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse og ventes endeligt gennemført i begyndelsen af 2021. Parterne har aftalt ikke at oplyse salgsprisen.Færgeruter