NYHEDER 24. NOV 2020 KL. 11:32

Kørekortet kan komme med på mobilen

Af: kollektivtrafik

Fra tirsdag er det ikke længere nødvendigt at have sit plastik-kørekort eller pap-kørekort med, når man kører bil inden for Danmarks grænser. Betingelsen er blot, at man kan vise det frem via en app, som kan hentes til ens smarte telefon


Den digital udgave af ens danske kørekort fungerer både som gyldigt kørekort og ID-bevis, og det betyder, at man ikke længere behøver at tage sit fysiske kørekort med, når man kører bil i Danmark.

For at kunne anvende og aktivere kørekort-appen skal man være i besiddelse af et gyldigt kørekort, et gyldigt dansk pas og nemID.

Kørekort-appen kan kun bruges ved kørsel i Danmark, og det er er frivilligt, om man vil benytte sig af den.

Færdselsstyrelsen ændrede 1. november 2020 reglerne i kørekortbekendtgørelsen, så det blev muligt at anvende kørekort-appen som dokumentation for førerret under kørsel i Danmark.

- Vi synes, kørekort-appen er blevet rigtig god, og med den på telefonen er der flere hverdagssituationer, der bliver lettere for mange. Vi synes også det er rigtig godt, at appen kan minde om, hvornår det fysiske kørekort skal fornyes, siger Kasper Bruun Graversen, som er kontorchef for kørekortområdet i Færdselsstyrelsen.

 

 It og teknologi