NYHEDER 15. NOV 2023 KL. 11:41

Medicinalvirksomhed i Nordsjælland finansierer ny busrute fra den lokale station

Af: kollektivtrafik

Helsingør-virksomhed Bavarian Nordic har besluttet at finansiere den helt nye buslinje, 70E, mellem stationen i Humlebæk og virksomhedens adresse på Hejreskovvej i Kvistgård. Busserne på Linje 70E har fire afgange på hverdage om morgenen og om eftermiddagen med to stoppesteder undervejs - et på Hørsholmvej og et ved Kvistgaard Station. De kører hver halve time - og så venter busserne på toget i op til ni minutter, hvis det er forsinket


Den nye buslinje er tilpasset togtider, kan afvente forsinkede tog og kører frem og tilbage mellem virksomhed og station. Den er et resultat af det seneste samarbejde mellem en privat virksomhed, Helsingør Kommune og trafikselskabet Movia. Bussen skal gøre det lettere for medarbejdere hos Bavarian Nordic og er derfor tilpasset deres mødetider. Den er samtidig offentlig tilgængelig for andre rejsende, den kan findes ved søgning i Rejseplanen, og man skal blot benytte det normale billetsystem.

Det er Bavarian Nordic, der har valgt at finansiere den helt nye buslinje, som vil gøre det lettere for deres medarbejdere at komme til og fra arbejde via Humlebæk St. Virksomheden har en stor afdeling i Kvistgård, og de henvendte sig til Helsingør Kommune med henblik på at forbedre forbindelsen med offentlig transport for deres medarbejdere. Med finansiering fra virksomheden kører den nye busrute mellem Humlebæk St. og Bavarian Nordic fra 13. november, som sikrer højere frekvens og bedre sammenhæng mellem bus og Kystbanetoget.

Det er ikke første gang, at en privat virksomhed tilbyder finansiering af en buslinje. Tidligere i år var det Hillerød-virksomheden Fujifilm, der finansierede ekstra afgange på linje 305 til gavn for deres medarbejdere og lokalsamfundet. Samarbejdet med Bavarian Nordic er til gengæld første tilfælde, hvor der oprettes en helt ny buslinje.

- I Movia er vi rigtig glade for at se den her type samarbejder mellem det offentlige og private, der kommer alle til gavn, siger Dorthe Nøhr Pedersen, der er administrerende direktør i Movia.

- I en tid med stramme budgetter hos kommuner og regioner, hvor der bliver sparet på busforbindelser, er investeringen fra en lokal virksomhed et godt eksempel på, hvordan offentlige og private samarbejder også skaber sammenhæng for borgerne. Foruden at give Bavarian Nordics medarbejdere mulighed for nemmere at komme til og fra arbejde, vil den nye buslinje 70E også være åben for de andre virksomheder og borgere i og omkring Kvistgård i Helsingør Kommune, påpeger hun.


Det er ikke første gang, at en privat virksomhed tilbyder finansiering af en buslinje. Tidligere i år var det Hillerød-virksomheden Fujifilm, der finansierede ekstra afgange på linje 305 til gavn for deres medarbejdere og lokalsamfundet. Samarbejdet med Bavarian Nordic er til gengæld første tilfælde, hvor der oprettes en helt ny buslinje.

For Bavarian Nordic har forbindelse til og fra arbejde høj prioritet, så virksomheden bedre kan rekruttere nye medarbejdere og samtidig hjælpe de eksisterende med nemmere transport.

- Vi er en virksomhed i vækst, og hvis vi fortsat skal tiltrække nye medarbejdere, skal vi blandt andet sørge for, at de kan komme nemt til og fra arbejde. Med denne nye busrute, som vi har fået stablet på benene i samarbejde med Helsingør Kommune og Movia, og som Bavarian Nordic finansierer, giver vi vores medarbejdere en hurtigere forbindelse til og fra Humlebæk St. Det er vi rigtig glade for, kan lade sig gøre, siger Rolf Sass Sørensen, der er Vice President i Bavarian Nordic.

Han håber på, at også nuværende medarbejdere, der pendler i deres bil, vil tage en tur med den nye busrute en gang i mellem.

Hos Helsingør Kommune, der er med i samarbejdet om den nye rute, peger borgmester Benedikte Kiær (K) på, at politikerne i byrådet er taknemmelige for, at en lokal stor virksomhed tager et ansvar og viser vejen for at nytænke den kollektive transport.

- Vi er rigtig glade for, at Bavarian Nordic vil finansiere en helt ny buslinje, som ikke kun deres medarbejdere, men også Helsingørs borgere i Kvistgård-området kan få gavn af. Initiativet vil gøre Kvistgård endnu mere attraktiv for dem, som ønsker at arbejde for en spændende virksomhed som Bavarian Nordic. Når væksten banker på døren, så kan vi ikke vente - og derfor er jeg imponeret over dette initiativ. Tak til Bavarian Nordic, siger Benedikte Kiær.

 

Om Buslinje 70E:

  • Buslinje 70E er lavet, så køreplanen passer til mødetiderne for medarbejderne i Bavarian Nordic, der er fire afgange på hverdage om morgenen og om eftermiddagen, bussen kører hver halve time - og så venter bussen på toget i helt op til ni minutter, hvis det er forsinket
  • Buslinje 70E er dels tilpasset togtiderne på Humlebæk St. og tilpasset virksomhedens medarbejderes mødetidspunkter
  • Bussen er finansieret af Bavarian Nordic via Helsingør Kommune, og den er planlagt i samarbejde med Movia. Fredensborg Kommune har blandt andet bidraget med stoppested på Humlebæk St., ligesom buslinje 70E også kører i Fredensborg Kommune
  • Buslinje 70E vil supplere buslinje 353, der i dag kører til virksomheden fra Kokkedal St
    Køreplanen for bus 70E findes på dinoffentligetransport.dk og afgange kan søges frem i Rejseplanen


Mobilitet Rutekørsel