NYHEDER 17. AUG 2022 KL. 09:57

Molslinjen vil sætte strøm til færgeruter

Af: kollektivtrafik

Molslinjen har indsendt bud på at beholde både Alslinjen og Samsølinjen. De to samfundsbetingede færgeruter drives i samarbejde med Transportministeriet, som mandag lukkede for bud på de næste 10 års kontrakter. Vinder Molslinjen udbuddet, vil ruterne få nye, elektriske færger


Hvis Molslinjen får lov til at beholde kontrakten på at sejle den sjællandske rute til Samsø, vil der blive bygget en ny el-færge til ruten mellem Ballen på Samsø og Kalundborg. Molslinjen vil også indsætte en el-færge på Alslinjen mellem Bøjden på Sydvestfyn og Fynshav på Als.

Transportministeriet har i begge udbud vægtet klimaet højt, og derfor har Molslinjen også budt ind nye el-færger.

- Vi har i Danmark og hos Molslinjen sat os meget høje mål for vores klima-indsats, og skal vi nå disse mål, skal vi kunne drive færgerne på grøn energi. Der er elektriske færger efter vores mening det rigtige, siger Molslinjens administrerende direktør, Carsten Jensen.

Transportministeriet kan efter planen tildele ruten til vinderen i slutningen af ugen. Herefter er der en periode, hvor der kan gøres indsigelser mod Transportministeriets afgørelse.

De nye kontrakter har driftstart 1. september 2024 på Alslinjen og 1. januar 2025 på Samsølinjen.

Rederiet Molslinien har i dag en el-færge i flåden. Det er færgen Grotte, der sejler mellem Esbjerg og Fanø.Energi og miljø Færgeruter