NYHEDER 8. JUL 2022 KL. 14:00

Offentligt trafikselskab indgår samarbejde med privat fjernbusselskab

Af: kollektivtrafik

Nordjyllands Trafikselskab (NT) og Molslinjens buskoncept, Kombardo Expressen, har indledt et samarbejde, som betyder, at rejsende med Kombardo Expressen kan købe en tillægsbillet, som åbner for rejser i hele Nordjylland. Det nye samarbejde betyder, at man kan komme hele vejen fra Skagen til København for ned til 144 kroner


Det nye samarbejde mellem det offentlige trafikselskab og den private busoperatør testes i resten af 2022.

- I NT arbejder vi konsekvent på at øge mobiliteten for de 600.000 nordjyder. Samarbejdet med Kombardo Expressen er et godt supplement til vores øvrige mobilitetspartnere og endnu et skridt på rejsen til at arbejde mere kommercielt med den kollektive trafik, siger Salgs- og Kundechef hos NT, Mette Henriksen.

Samarbejdet giver alle rejsende med Kombardo Expressen mulighed for at købe en tillægsbillet til 35 kroner. Med den i hånden kan man som passager i Kombardo Expressen tage med alle NT’s expresbusser og tog.

Kombardo Expressen køres af Herning Turist og begyndte som en hurtigrute med Molslinjens færger over Kattegat mellem Aarhus og København i sommeren 2017. Siden er bussens rutenetværk vokset betragteligt til over 100 ruter nationalt. Alle busser hos Kombardo Expressen kører i dag på HVO-biodiesel.

- Målet er jo at få flere i den kollektive trafik, og her viser Nordjylland vejen for, hvordan vores to forretninger kan kombineres til fordel for de rejsende, siger Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard.

 

NT-tillægsbilletten gælder til følgende expresbusser og tog:

  • Fjernbusser: Rute 970X, 971X, 973X, 974X, 950X, 951X, 954X
  • Tog: RE75 og RE76


Tilbuddet gælder ikke i regionalbusser, bybusser, DSB eller Arriva tog. Billetten gælder heller ikke til X-Busser udenfor region Nordjylland.Billetter og takster Fjernbustrafik Mobilitet