NYHEDER 18. MAR 2021 KL. 14:00

Politikere finder løsning for morgentog mellem Vejle og Herning

Af: kollektivtrafik

Forligskredsen bag udbuddet af togtrafikken i Midt- og Vestjylland samt på Svendborgbanen er enige om en løsning for morgentog på strækningen Vejle-Herning. Det oplyser Transportministeriet torsdag


Transportminister Benny Engelbrecht (S) valgte på baggrund af et samråd om morgentogstrafikken mellem Vejle og Herning 23. februar 2021 at indkalde forligskredsen bag udbuddet af togtrafikken i Midt- og Vestjylland samt på Svendborgbanen (MVJS) til et møde for at finde en løsning på udfordringen med morgentogene. Morgentogene var kørt ind på dagsordenen, da der med operatørskiftet på strækningen kørte færre tog på strækningen om morgenen.

Forligskredsen blev på mødet enige om at støtte forslaget fra Arriva, som er den ansvarlige operatør på strækningen Vejle-Herning.

Arrivas nye model betyder, at der vil kunne indsættes et ekstra tog fra Herning til Vejle og fra Give til Herning på alle hverdage - begge med ankomst cirka klokken 7.30 - så især skoleelever og andre studerende får bedre mulighed for at tage toget.

Det vil samtidig betyde mindre ændringer på Arriva's køreplaner på strækningerne Aarhus-Skanderborg-Silkeborg, Holstebro-Struer, Ribe-Tønder og på Svendborgbanen.

Ændringerne vil kunne træde i kraft med køreplansændringen i december i år.

Inden da vil ændringerne skulle i høring hos de lokale interessenter som en del af Arrivas samlede køreplanforslag. Forslaget skal herefter godkendes af Transportministeriet.Køreplaner