NYHEDER 8. DEC 2021 KL. 23:00

Procedure ved ansøgning om erhvervsmæssig personbefordring strammes op

Af: Redaktionen

Færdselsstyrelsen ønsker at reducere sagsbehandlingstiden for vognmandstilladelser. Derfor bliver det nu et krav, at dokumentationen for opfyldelse af egenkapitalkravet skal indsendes sammen med ansøgningen. Den nye praksis træder i kraft 15. december 2021.


Ansøgningerne om vognmandstilladelse på vejtransportområdet bliver i fremtiden først behandlet, når alle oplysninger– herunder dokumentation for egenkapital – er indsendt til styrelsen. Hidtil har egenkapitalkravet være den afsluttende og ofte tidskrævende faktor i sagsbehandlingen.

Så virksomheder skal altså som noget nyt dokumentere egenkapitalskravet, når de ansøger om tilladelse til erhvervsmæssig personbefordring i bus eller ansøger om tilladelse til erhvervsmæssig persontransport i bil.

Ændringen træder i kraft 15. december 2021.

De ansøgninger, der er indsendt og taget under behandling inden 15. december, bliver viderebehandlet efter den tidligere praksis. Ansøgninger indsendt inden 15. december, men som først tages under behandling efter 15. december, vil følge den nye praksis.Operatører