NYHEDER 14. SEP 2023 KL. 09:45

Stenderup-Krogager får nyt busstoppested

Af: Redaktionen

Nu begynder arbejdet med at opføre et nyt busstoppested i den lille by Stenderup-Krogager, der ligger mellem Esbjerg og Grindsted. Dermed bliver det mere sikkert for busser at holde ind og samle skolebørn op.


Når busser på rute 30 i Sydjylland stopper op for at samle passagerer op i Stenderup-Krogager, så har de ikke meget plads at brede sig på. Det betyder, at de delvist er nødt til at holde på kørebanen, så bagvedkørende trafikanter ikke kan komme forbi, hvilket har skabt flere farlige situationer.


Derfor går Vejdirektoratet nu i gang med at etablere en buslomme på begge sider af Tingvejen, så den trafikerede strækning bliver mere sikker for trafikanter.


Entreprenøren tager hul på opgaven mandag 4. september, og Vejdirektoratet forventer, at det nye busstoppested er klar til at blive taget i brug sidst i oktober.


Projektet udspringer af Infrastrukturplan 2035, hvor der er afsat 50 millioner kroner årligt i 2022 og 2023 til at skabe bedre busfremkommelighed i hele landet.Infrastruktur Rutekørsel