NYHEDER 6. JAN 2022 KL. 10:19

Aarhus Letbane kører efter ny køreplan

Af: Redaktionen

Fra 3. januar 2022 kører Letbanen efter ny køreplan. Det betyder flere afgange mellem Grenaa og Aarhus i myldretiden, ændrede afgangstider mellem Odder og Lisbjerg/Lystrup og ikke mindst midlertidig nedlukning af strækningen mellem Lystrup og Østbanetorvet på grund af sporarbejder.


Det bliver en nytårsgave til letbanependlere, der rejser mellem Grenaa og Aarhus, når Letbanen fra 3. januar går fra en til to afgange i timen i myldretiden. I første omgang er det kunder, der pendler til arbejde eller uddannelse i Skejby, der mærker den største fordel ved de ekstra afgange.

- Det er en fantastisk nyhed, at der nu endelig kommer halvtimesdrift fra Djursland og ind mod Skejby og Aarhus Universitetshospital. Dermed bliver Letbanen en rigtig god – og grøn – transportmulighed for rigtig mange pendlere. Det er selvfølgelig lidt ærgerligt, at passagerer, der skal helt ind til Aarhus H samtidig må væbne sig med lidt ekstra tålmodighed i forhold til ekstra rejsetid frem til 10. marts, men med mulighed for fire afgange i timen fra Hornslet bliver det forhåbentlig besværet værd, siger Anders Kühnau (S), formand for regionsrådet i Region Midtjylland, der sammen med Aarhus Kommune ejer Aarhus Letbane.

De nye køreplaner ligger på midttrafik.dk og Rejseplanen er ligeledes opdateret med de nye tider.
Den nye køreplan indeholder ændringer på både L1 og L2:

  • L1 kører to ekstra morgenafgange og fire ekstra eftermiddagsafgange til og fra Grenaa fra 3. januar. Det er de nuværende afgange til/fra Ryomgård, der bliver udvidet til Grenaa.
  • L2 får ny køreplan med ændrede afgangstider mellem Odder og Lisbjerg/Lystrup.
  • Standsningsstederne Østbanetorvet, Risskov Strandpark, Vestre Strandallé og Torsøvej er lukket ned i perioden 3. januar – 10. marts 2022. Aarhus Letbane arbejder på strækningen mellem Lystrup og Østbanetorvet, så der kan komme letbane hvert kvarter fra Hornslet til august 2022. Midttrafik henviser kunderne til at tjekke Rejseplanen for alternative rejsemuligheder
  • Kunder, der rejser fra Aarhus mod Grenaa, skal stige ombord på L2 i Aarhus. I Lystrup skifter toget navn til L1, men kunderne kan blive siddende i toget.
  • Kunder, der rejser fra Djursland skal (som vanligt) stige ombord på L1. I Lystrup skifter toget navn til L2 og kører via Universitetshospitalet og Randersvej til Aarhus H. Kunder, der plejer at skifte til L2 skal blive siddende.
  • Kunder, der rejser fra Grenaa til Aarhus H, vil midlertidigt få længere rejsetid på cirka 15-20 minutter i perioden 3. januar – 10. marts.

Se den nye køreplan på www.midtrafik.dk eller rejseplanen.dkKøreplaner Letbaner/Metro