NYHEDER 14. JUN 2021 KL. 13:33

Favrskov kommune får ny plan for den kollektive trafik

Af: kollektivtrafik

Midttrafik har i samarbejde med Favrskov Kommune udarbejdet en ny kollektiv trafikplan, der skal sikre buspassagerer i Favrskov kommune flere busafgange, et mere ensartet serviceniveau og adgang til en stribe fleksible kollektive trafikløsninger


Søndag 27. juni begynder den kollektive transport i Favrskov kommune at køre efter en ny trafikplan, hvor busbetjeningen i flere af kommunens byer er blevet udvidet. Med den nye kollektive trafikplan ensartes serviceniveauet på tværs af kommunen, så byer på samme størrelse får den samme betjening. Med planen løftes bundniveauet, og ingen byer vil derfor opleve at få mindre kollektiv trafik, hvorimod flere byer vil få flere afgange. Det sker blandt andet ved at udvide og indføre nye fleksible transporttilbud., når den almindelige bustrafik ikke slår til.

Med Plustur, Flexbus, Flextur og Flextur Ung bliver det muligt at bruge den kollektiv trafik uden for den normale køreplan. Bor man eksempelvis langt fra et stoppested, eller skal man bruge transport, når bussen ikke kører, er der hjælp at hente med Flextrafik.

- Uanset om man skal på arbejde, i skole eller i biografen, så er det vigtigt, at man kan komme frem. Derfor arbejder vi i byrådet hele tiden på at forbedre infrastrukturen i Favrskov. Det gælder både for bilisterne, cyklisterne og for dem, der bruger den kollektive trafik. Derfor er jeg naturligvis glad for, at vi med flere afgange og en lang række fleksible transportløsninger gør det muligt for endnu flere at komme frem med kollektiv trafik, siger borgmester i Favrskov Kommune, Nils Borring, der ser frem til, at endnu flere kan få glæde af den kollektive trafik, når den nye plan træder i kraft.


Om den kollektive trafikplan og de forskellige fleksible tiltag i Favrskov kommune. Flextrafik - kørsel på bestilling:

Flextur - Fra A til B efter behov
Flextur har ikke en fast køreplan, men giver mulighed for at rejse, når man har behov for det. En Flextur kan bestilles i Flextrafik appen, på midttrafik.flextrafik.dk eller på tlf. 87 40 83 00.

I Favrskov Kommune koster Flextur 4 kr/km (mindst 30 kr/tur).

Flextur Ung - Gratis Flextur til unge
Unge med Ungdomskort kan tilmelde sig Flextur Ung og rejse gratis i Favrskov Kommune i tidsrummet mellem klokken 18.00 og 23.00 på hverdage og mellem klokken 6.00 og 24.00 i weekender. Det giver de unge bedre mobilitet og dermed mulighed for at deltage i faglige og sociale arrangementer på tidspunkter, hvor busserne ikke kører.

Plustur - turen mellem hjem og stoppested
Med Plustur kan borgere i oplandet og i mindre byer med begrænset busbetjening blive bragt til og fra de regionale forbindelser. Med Plustur kan man bestille kørsel fra hjem til stoppestedet og omvendt. Plustur er bindeleddet, når der er for langt til bussen eller toget. Plustur tilbydes automatisk på Rejseplanen, når det er tilgængeligt. Plustur koster 22 kr pr. tur.

Flexbus - Afgange i køreplanen på bestilling
Flere steder i den nye kollektive trafikplan udvides eksisterende ruter med fleksibel busbetjening i form af Flexbus-afgange. Flexbus-afgange er typisk indsat i ydertidspunkter, hvor der er få passagerer. Her kan man bestille en tur jævnfør afgangstidspunkterne i køreplanen. En Flexbus kører kun, hvis kunderne bestiller den. Flexbus kan bestilles telefonisk eller via Rejseplanen.

Rejser man med Flexbus, kan man benytte ordinære busbilletter, som for eksempel pendlerkort, klippekort, enkeltbillet og Ungdomskort.

 Flextrafik Køreplaner Plustur Trafikplanlægning