NYHEDER 26. FEB 2021 KL. 11:25

Flextrafikken kommer i stødet

Af: kollektivtrafik

Flextrafikken kommer i stødet
De nye grønne flexbiler hos Sydtrafik og Fynbus bliver lette at kende med en specialdesignet foliering.

Første forsøg med en elbil i flextrafikken i Sydtrafiks område startede i juni sidste år. Mandag 1. marts bliver forsøget udvidet til fem elbiler. Det skal bane vejen for en mere bæredygtig flextrafik i fremtiden


Den elektriske flextrafik-bil i Sydtrafiks område, var en lokalt forankret el-bil, der betjente et afgrænset område med udgangspunkt i Aabenraa Sygehus. Den elektriske bil blev så stor en succes, at der fra 1. marts er indgået aftale om fem faste el-biler i flextrafikken i Sydtrafiks område. De får selskab af to elbiler hos Fynbus og yderligere fem hos Midttrafik, som Sydtrafik samarbejder med om flextrafikken.
 
- Vi kunne gennem forsøget konstatere, at vores planlægningssystem ikke havde nogen problemer med at håndtere bilens begrænsede aktionsradius, og som en bonus blev kørslen med elbiler heller ikke væsentlig dyrere set i forhold til de traditionelle vogne, siger Claus Rosenkrantz, der er projektleder for flextrafik i Sydtrafik
 
Det første forsøg viste også, at der kun var brug for to korte opladninger i løbet af en otte timers dag, så længe den ikke skulle operere mere end 30 minutters kørsel væk fra basen. Konklusionen var derfor, at emissionsfri vogne fungerer fint lige nu som alternativ til de mindste vogntyper i flextrafik - i mindre skala og med begrænsninger på aktionsradius. En yderligere udvidelse vil ifølge Sydtrafik kræve længere rækkevidde og bedre ladekapacitet, og at større vogntyper bliver tilgængelige i emissionsfri udgaver.
 
- Vi arbejder hele tiden på at gøre den kollektive trafik grønnere og mere bæredygtig, siger Lars Berg, der er administrerende direktør for Sydtrafik.

- Vi oplever også et stort fokus på den grønne omstilling hos kommunerne, og som det ser ud nu, så kommer stort set alle fremtidige udbud på både bus- og flextrafik til at indbefatte emissionsfrie busser og biler, siger han videre.

 

 Energi og miljø Flextrafik