NYHEDER 14. JAN 2021 KL. 07:00

Giv din mening til kende om Midttrafiks nye køreplaner

Af: Redaktionen

Nu kan du deltage i Midttrafiks høring og få mulighed for at kommentere på køreplanerne inden de bliver endelig besluttet. Men skynd dig- sidste frist er 19. januar


Sådan gør du:
• På midttrafik.dk finder du fra 6. januar 2021 de køreplaner, som er i høring.
• Er din køreplan i høring, vil der være en beskrivelse af ændringer og forslag ved køreplanerne.
• Læs alle detaljer, udfyld høringsformularen og send dine kommentarer senest 19. januar 2021.

Alle kan kommentere på forslagene til de nye køreplaner, som træder i kraft i sommeren 2021. Deltag i høringen fra 6. til og med 19. januar.


Abonnér på nyt om høringer i dit område
Som noget nyt kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev ”Nyt om høringer fra Midttrafik”, der opdaterer dig på den nyeste information fra Midttrafik om høringer af køreplaner i de 18 kommuner i Region Midtjylland samt høringer, der vedrører den regionale trafik.

Baggrund for Midttrafiks høring
Midttrafik laver nye køreplaner hvert år. Planlægningen starter i juli måned. I perioden frem til cirka december måned udarbejder Midttrafik udkast til nye køreplaner. Det sker på baggrund af ønsker fra kommuner og Region Midtjylland, tilbagemeldinger fra kunder, chauffører og busselskaber samt Midttrafiks egne erfaringer med de nuværende køreplaner. Resultatet af planlægningsarbejdet bliver sendt til høring hos kunderne.


Høringen handler om større ændringer i køreplaner for eksempel nedlæggelse af ruter eller omlægning af ruter. Den offentlige høring giver kunderne mulighed for at se om ændringerne får konsekvenser for deres daglige rejser. Kundernes input bruges til to formål.


• De indgår i kommunernes og regionens politiske behandling af forslag til køreplaner.
• Herudover bruger Midttrafik kundernes input til at rette uhensigtsmæssigheder for eksempel mistede muligheder for at skifte til en anden bus eller tog eller for sen ankomst til en skoles ringetid.


Midttrafik inddrager alle kommentarer, der kommer ind i høringsperioden, i den videre proces med udformningen af de endelige køreplaner. De endelige køreplaner kan ses på midttrafik.dk og rejseplanen.dk i løbet af maj 2021.


Hvis der er større ændringer på en rute/linje, er det muligt at se forslaget på midttrafik.dk og kommentere på ændringen. Sker der ikke større ændringer, vil den nuværende køreplan fortsætte, og ruten er ikke i høring. Der kan dog komme mindre ændringer af køretider, selvom ruten ikke er i høring.Kundeservice Køreplaner Trafikselskaber