NYHEDER 24. AUG 2022 KL. 12:54

Juli havner på toppen over gode havneresultater på passagerområdet

Af: kollektivtrafik

Juli 2022 blev den bedste måned nogensinde for Hirtshals Havn målt på antallet af personbiler og passagerer. Med knap 630.000 passagerer til og fra Norge, Island og Færøerne i juli er antallet syv procent højere end i juli 2019, der hører til får coronatiden kom og udløste en række begrænsninger for rejser mellem eksempelvis Danmark og Norge. Når det gælder personbiler, kom antallet i juli i år op på godt 190.000, hvilket er 12 procent mere end juli 2019


Hos Hirtshals Havn glæder man sig meget over den positive udvikling, hvor begge kurver kun bevæger sig opad.

- Det er voldsomme stigninger, vi har oplevet i juli, som blev den bedste nogensinde. Vi er utroligt glade for at kunne konstatere en så solid fremgang i både passagerer og personbiler. Det er tydeligt, at vi nu for alvor er på den anden side af coronapandemien. At vi har kunnet lykkedes med at få så mange passagerer og personbiler igennem havnen skyldes i høj grad en fantastisk indsats fra rederierne, som har formået at håndtere de mange tusinde passagerer uden problemer, siger Per Holm Nørgaard, der er administrerende direktør for Hirtshals Havn.


Første halvår af 2022 ser ligeledes fornuftigt ud. Selv med coronanedlukning i de første par måneder af året ligger antallet af passagerer 19 procent højere end hele 2021, mens antallet af personbiler i første halvår af 2022 allerede ligger på niveau med hele 2021, som var ekstraordinært påvirket af corona.

- Her i starten af andet halvår har vi stort set nået målsætningen for årets syv første måneder for antal af passagerer, selvfølgelig hjulpet godt på vej af en helt fantastisk juli. Vi forventer på ingen måde, at efteråret bliver lige så overvældende, men vi er allerede nu rigtig godt med i forhold til det forventede, siger Per Holm Nørgaard.

 

Antallet af lastbiler er faldet med 2 procent de første syv måneder af 2022 sammenlignet med samme periode sidste år. Det skyldes, at de såkaldte lanemeter på færgerne fyldes med personbiler, hvilket giver mindre plads til lastbiler, der så er nødsaget til at finde andre korridorer.Færgeruter